Πλατεία Αγανάκτησης, υπεροψία και αλαζονία.

"Η πλατεία πρέπει να καταλάβει ότι είναι μονόδρομος...", δηλαδή, η κυρία Μακρή, δημοσιογράφος στις ειδήσεις των 20΄00 του Alter,  7/6/2011, έχει την άποψη ότι περίπου όλοι οι Έλληνες (92%) δεν καταλαβαίνουν .... και μόνο η κυβέρνηση και οι βουλευτές γνωρίζουν και μπορούν να αποφασίζουν για το καλό της χώρας ΜΑΣ!
Ο κύριος Μπουτάρης, δήμαρχος της Συμπρωτεύουσας, θεωρεί ότι η πλατεία είναι δική του και δεν επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσει, ποιός;... Ο Μίκης Θεοδωράκης!
Προσπαθούν, ακόμη και τώρα, να μας πείσουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης, που έφερε το Μνημόνιο και όλα τα δεινά, είναι μονόδρομος για τη "σωτηρία". Δεν θέλουν ν΄ ακούσουν.....

Ας μάθουν, λοιπόν, όλοι όσοι δεν θέλουν ν' ακούν και όσοι εμμένουν στην άγνοια τους, ότι:
 η "πλατεία" μπροστά στη Βουλή, αντιστοιχεί στην Πνύκα, χώρος συνάθροισης πλήθους ανθρώπων, συγκέντρωση πολιτών για συνεδριάσεις του αθηναϊκού δήμου, στην αρχαία Αγορά, κέντρο της πολιτικής ζωής (δεν έχει σχέση με αγοραπωλησίες) και το Βουλευτήριο, ιδρυμένο μέσα στο χώρο του ιερού της Μητέρας των θεών!!!
Ότι στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποφασίζει ο ΔΗΜΟΣ, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ έχει την ανώτατη εξουσία, δηλαδή, οι πολίτες, που είναι μεταξύ τους ίσοι! 
Στην Βυζαντινή αυτοκρατορία για την εκλογή του αυτοκράτορα συνεργαζόταν η σύγκλητος, ο στρατός και ο λαός. Για την επευφημία ο λαός, που αντιπροσωπευόταν από τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης, συγκεντρωνόταν με τρόπο πανηγυρικό. Δικαίωμα το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τα χρόνια των Παλαιολόγων! Στρατός και λαός ανεβοκατέβαζαν αυτοκράτορες.

Συμπέρασμα: όποιος δεν σέβεται την "ΠΛΑΤΕΙΑ" δεν σέβεται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους πολίτες.
Ο ΛΑΟΣ, που απαρτίζεται από τους ΠΟΛΙΤΕΣ, απαιτεί να πάρουν το Μνημόνιο, που υπέγραψαν χωρίς την συγκατάθεση του, και να παραιτηθούν άμεσα.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις