Ποίος έχει την εξουσία; 29 Ιουνίου 2011

Το βλέμμα μου κόλλησε στο σιδερένιο τοίχο μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τη Βουλή και τα παρατεταγμένa ΜΑΤ!
Με κράνη, μάσκες και οπλισμό... σε ποιο πόλεμο πηγαίνουν άραγε, ποίος είναι ο εχθρός; από ποιόν προστατεύουν τη Βουλή;
Αν οι βουλευτές φοβούνται τους πολίτες δεν έχουν παρά να φύγουν από τη Βουλή, κανείς δεν πρόκειται να τους εμποδίσει να φύγουν από τη Βουλή, την πόλη και τη χώρα!
Είναι ότι καλλίτερο μπορούν να κάνουν για να σώσουν τη χώρα.
Όμως, όχι, επιμένουν, ψηφίζουν και προκαλούν αποστροφή! ΝΤΡΟΠΗ, ΟΝΕΙΔΟΣ, ΥΒΡΙΣ!

Τα παρατεταγμένα ΜΑΤ δεν απέχουν πολύ από τα ΤΑΝΚΣ!!!
Τα θυμάμαι να κτυπούν συνταξιούχους, τα θυμάμαι μπροστά σε μαθητές, γονείς και δασκάλους... θυμάμαι και ντρέπομαι... θυμάμαι και θυμώνω... Δεν τα θυμάμαι να προστατεύουν τους πολίτες!

Ποιος διασύρει τη Δημοκρατία και τον Ελληνικό πολιτισμό; Ποίος διασύρει τους Έλληνες και υποθάλπει τη Δημοκρατία είναι πλέον φανερό!
Ότι και να κάνουν, όπως και να δικαιολογηθούν, κυβέρνηση και βουλευτές, τη γνώμη του Ελληνικού λαού δεν μπορούν να την αλλάξουν!

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ουδέτερος, η απολιτικοποίηση είναι μία πλάνη, και η αποκλειστική ιδιώτευση, η οποία εξάλλου είναι αδύνατη, δεν αποτελεί καταφύγιο. Όπως και να 'χει, είμαστε παγιδευμένοι μέσα στα πολιτικά παιχνίδια... Η πολιτική, υπό την έννοια που της δίνουμε, γεννήθηκε με την ελληνική πόλι. Η πόλις είναι το κατεξοχήν μέρος του είναι και του γίγνεσθαι των ανθρώπων... ο άνθρωπος είναι ένα ζωντανό ον ενσωματωμένο στην πόλι.
Αναπτυγμένες χώρες που επικαλούνται τα  ιδεώδη, που δεν σκέφτηκε αλλά διακήρυξε η γαλλική επανάσταση και δεν έγιναν ποτέ - ή τουλάχιστον όχι ακόμα- πράξη,  ή αναπτυσσόμενες χώρες που προσανατολίζονται σε σχέση με αυτά - ενίοτε αρνητικά - υπακούουν στους κανόνες της παγκόσμιας αγοράς και της (νέας) παγκόσμιας τάξης.(Κ. Αξελός το 1996, στο Γράμματα σ' ένα νέο στοχαστή, εκδόσεις Εξάντας-Νήματα)  "Αγανακτισμένοι" Έλληνες δεν είναι απλά και μόνο όσοι έχουν ήδη οικονομικό πρόβλημα και όσοι αποκτήσουν, είναι οι νέοι που έχουν δικαίωμα να κυνηγούν τα όνειρα τους, είναι οι πρόσφυγες από την Κύπρο, πρόσφυγες από τον Πόντο, τη Σμύρνη, την Πόλη, είναι άνθρωποι που πολέμησαν, που υπερασπίσθηκαν το δίκαιο..."Αγανακτισμένοι" είναι όλοι οι αξιοπρεπείς άνθρωποι που δεν κλέβουν το βιός των άλλων... που ντρέπονται για αυτά που γίνονται, όλοι όσοι βλέπουν να παίζεται το ίδιο έργο, τα ψέματα, την αλαζονεία της εξουσίας, την πλήρη ηθική κατάπτωση των κυβερνώντων που προκαλεί αποστροφή!
Οι αρχές και οι αξίες, η πατρίδα, δεν αποτιμώνται σε εκατομμύρια ευρώ... το πρόβλημα είναι βαθιά ηθικό!
Τώρα το ζητούμενο είναι ίσως να προσπαθήσει κανείς να μείνει όρθιος μέσα στο μηδέν και να ξεπεράσει την αποστροφή.
Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Forum, που έγινε στην Αθήνα το περασμένο φθινόπωρο, θέλει η Δημοκρατία  να αναβαθμιστεί από λογικούς και σοφούς πολιτικούς σ' ένα πιο τέλειο πολίτευμα, την Λογικοκρατία... όπου τη λογική την εννοούν, προφανώς, ως ratio, δηλαδή, ορθολογισμό, συνεπώς εξουσία των υλικών αξιών, του χρήματος!
Λογικοκρατία = Τρομοκρατία του Καπιταλισμού!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις