Η δολοφονία του Ι. Καποδίστρια και ΕΜΕΙΣ!

  Διάβασα το άρθρο για τη δολοφονία του Κυβερνήτη στην εφ. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, 29/9/2011, με το φοβερό τίτλο "Πνεύμα αλήτικο ελλαδίτικο"! Υπογράφει xenofonb.com.  Είπα να προσπεράσω, όπως προσπερνώ καθημερινά την έλλειψη παντελούς αισθητικής και το απόλυτο παράλογο. Η συνείδηση μου όμως (υπάρχει και τέτοια) δεν με άφηνε σε ησυχία. Συμβαίνει, βλέπετε, να κατάγομαι από τα Επτάνησα και δη από μητέρα Κερκυραία. Μεγάλωσα και εγώ, όπως όλοι, με την ιδέα ότι τον Κυβερνήτη ΜΑΣ δολοφόνησαν οι Μαυρομιχαλαιοί, αλλά επιπλέον μεγάλωσα και με αρχές δικαίου. Έμαθα ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στο δίκαιο είναι η αλήθεια (με αυτή να συνδέεται το αλήτικο πνεύμα;), η αναζήτηση της οποίας δεν είναι εύκολο πράγμα αν κάποιος είναι τίμιος με τον εαυτό του.
Το ιστορικό θλιβερότατο γεγονός, "Δυστύχημα Ευρωπαϊκόν", ακριβώς επειδή άλλαξε το μέλλον του νεοσύστατου, μετά από πολλούς αγώνες και δεινά, Ελληνικού (να πω Ελλαδίτικου;) κράτους θα πρέπει να εξετάζεται μέσα στο γενικό πλαίσιο της ιστορικής πραγματικότητας και όχι αποσπασματικά και μικρόνοα!
Ο Καποδίστριας, αντίθετα με εμάς, γνώριζε πολύ καλά τα χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού, την πίστη, τους αγώνες και τις ταλαιπωρίες του και πίστευε σ' αυτόν. Γνώριζε τα μίση, τα πάθη και τις μικρότητες εκείνων από τους οποίους διέφερε. Δεν τον έριξε η κακή του μοίρα σε λάθος τόπο να κυβερνήσει. Διάλεξε συνειδητά να εργασθεί, σ' όλη του τη ζωή για την υπόθεση της πατρίδας του και όχι λάθος τόπο! Δεν ζήτησε ποτέ πειθαρχία αλλά σεβασμό στους νόμους (για όποιον αντιλαμβάνεται τη διαφορά) προκειμένου να συγκροτηθεί κράτος ελεύθερο ενώ έδινε ο ίδιος το παράδειγμα. Γι΄ αυτό πρώτο του μέλημα υπήρξε η παιδεία, της οποίας η έλλειψη σήμερα δημιουργεί κενό αισθητικής!
Οι μαρτυρίες και οι περιγραφές που σώζονται στο φάκελο της δίκης, θεωρούνται ακόμη σήμερα αντιφατικές και ως εκ τούτου τα στοιχεία ανεπαρκή προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η καταδίκη του Γ. Μαυρομιχάλη. Είναι ένδειξη, για να μην πω απόδειξη, ότι κάτι δεν πάει καλά και οδηγεί ειδικούς επιστήμονες και μη, να εξακολουθούν (οι αδαείς!) ν' αναζητούν την αλήθεια μελετώντας τις διάφορες απόψεις, θεωρίες και τ' αρχεία που σώζονται.
Αντί, λοιπόν, να πιστεύουμε, επειδή μας το είπε κάποιος, τη βολική άποψη της μικρόψυχης εκδίκησης, από την οποία τίποτα δεν θα κέρδιζε η οικογένεια του Πετρόμπεη, προτείνω ν' αναρωτηθούμε αν υπήρχαν άλλοι που είχαν συμφέρον από το θάνατο του Κυβερνήτη μας!
Να θυμίσω ότι η δολοφονία του Κυβερνήτη, και μάλιστα σατανικά προμελετημένη, έφερε τη Βαυαροκρατία και τα νέα δεινά που αποτελείωσαν ότι είχε περισωθεί από την Τουρκοκρατία (αποξένωση μας από την Κωνσταντινούπολη και την ιστορία μας των μέσων χρόνων, Βυζαντινή/Ελληνική ή Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή Ρωμανία) με μύρια βάσανα. Ότι οδήγησε στο να κατηγορηθεί και να φυλακισθεί ο Κολοκοτρώνης ως προδότης (αν ήταν έτσι οι προδότες καλά θα ήταν!) και στη συνέχεια στην παραπομπή σε δίκη των έντιμων δικαστών που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων Αν. Πολυζωϊδη και Γ. Τερστέτη, ακριβώς επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη του σε θάνατο.

Αν τούτα δεν σημαίνουν τίποτα να θυμίσω επίσης και τον Εδουάρδο Μάσον (Masson), Σκωτσέζος, νομικός, θεολόγος (!!!) και φιλόσοφος! Ήρθε στην Ελλάδα το 1824 με την ιδιότητα του Φιλέλληνα. Δεν είχε σπουδαία δράση κατά τη διάρκεια του αγώνα, η δράση του άρχισε μετά την απελευθέρωση, όταν άρχισε να δικηγορεί. Υπήρξε:
α. συνήγορος του Γ. Μαυρομιχάλη, τον υπερασπίσθηκε με πάθος αλλά, τι έκπληξη, δεν κατάφερε να τον σώσει!!!
β. εισαγγελεύς με μένος κατά του Κολοκοτρώνη (τυχαίο και αυτό;). Πέτυχε μόνο τη φυλάκιση του, δεν κατάφερε τη θανατική του καταδίκη χάρη στους δικαστές Πολυζωίδη και Τερτσέτη.
γ. Έτσι, ο εισαγγελεύς Μάσον και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σχινάς κατηγόρησαν και τους έντιμους δικαστές και τους παρέπεμψαν σε δίκη. Έφτασαν μάλιστα, στο σημείο να συκοφαντήσουν τους δύο δικαστές ότι είχαν εξαγοραστεί "από τον χρυσόν της κολοκοτρωνικής φάρας"!
Μάσον (όνομα και αυτό!), αυτός ο "καλός φιλέλληνας" αναμίχθηκε με τρόπο εξοργιστικό στις εσωτερικές υποθέσεις των Ελλήνων και ουσιαστικά υπηρέτησε (ποίον νομίζετε;) την εγγλέζικη πολιτική! Ως επιβράβευση για το έργο του ο Βαυαρός Όθων τον διόρισε καθηγητή ΙΣΤΟΡΙΑΣ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!!!
Πολύ θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς δίδασκε στους φοιτητές του!

Αν όλα αυτά τα γνωρίζαμε ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε!
Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν ή εμείς δεν τα βλέπουμε όπως είναι.
Ξυπνήστε, λοιπόν, ξεκολλήστε από κλισέ και τσιτάτα που βολεύουν και  και ψάξτε την αλήθεια διότι μας πήρανε φαλάγγι!!!
Δεν ωφελούν άρθρα που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και διασπούν την ενότητα, όταν μάλιστα δεν αποδεικνύονται όσα υποστηρίζουν.
Τα κακά μας τα έχουμε εμπεδώσει, χρόνια τώρα προσπαθούν να μας πείσουν γι' αυτά, τώρα ήρθε η ώρα ν' ανακαλύψουμε μόνοι μας και απ' την αρχή τα καλά χαρακτηριστικά του έθνους μας και με αυτά να σηκώσουμε το ανάστημα μας! Η αλήθεια και το δίκιο ας γίνουν ο οδηγός μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις