"κλιματική αλλαγή" - 2030 μ.Χ. ο μύθος των Αργοναυτών φανερώνει την αλήθεια!

 

Οι αναρτήσεις του ΙΔΕΟΚΗΠΟΥ γράφονται με  φροντίδα για να ταξιδεύουν  ελεύθερες,  ακόμη και σε άλλα ιστολόγια, αρκεί η μεταφορά τους  να γίνεται με αναφορά του ιστολογίου προέλευσης, ώστε οι αναγνώστες να διατηρούν την δυνατότητα να διαβάσουν άλλες συναφείς αναρτήσεις, όπου  λάθη και αστοχίες διορθώνονται.

@Καρολίνα Αννίνου

Η μυθολογία οδηγεί αναπότρεπτα στην αστρολογία/αστρονομία μητέρα των επιστημών! Τα άστρα γράφουν την αλήθεια στον ουρανό, τον οποίο οι κρατούντες, χρήμα και εξουσία, φροντίζουν να "σκεπάζουν" τεχνητά για... το καλό μας!
 
Αστρόπλοιο   Αργώ και οι  50 Αστροναύτες- Αργοναύτες –Annunaki!
 
Ο "αστερισμός της Αργούς" πλέει στον Ωκεανό/Ουρανό με πλήρωμα 50 Αστροναύτες - Αργοναύτες Μινύες, ανήκουν στο γένος των θεών και άλλοι στο γένος των ηρώων[1] 




Πλοηγός η "Μητέρα Αθηνά", αρχηγός ο Ιάσων (Απόλλων), κελευστής ο Ορφεύς (Διόνυσος), κυβερνήτης ο Κάνωπος (Ερμής) και μόνο για λίγο ο Ναύπλιος!

Αργοναύτης Ναύπλιος «ταξιδεύων» ή Αννουνάκι Nibiru/nēbēru, «περαματάρης, πορθμέας» ουράνιου ποταμού, [5]  πηγαινοέρχεται σε μία πλήρη χρονική περίοδο, «ταξιδεύει» με την Αργώ!

Ο Απόλλων δίδαξε τον Ορφέα μουσική με την λύρα που έφτιαξε ο Ερμής. Ο Ερμής χάρισε την λύρα στο Απόλλωνα και ο Απόλλων στον Ορφέα. Σε αντάλλαγμα ο Απόλλων που είναι φύλακας των θυρών και των ηλιοστασίων, έδωσε στον Ερμή την χρυσή ράβδο/κανών, το περίφημο κηρύκειο-ποιμενικό ραβδί με το οποίο ο Ερμής οδηγεί ανάμεσα στου δύο Κόσμους! 


  
βραχογραφία, σπήλαιο
Ασφεντού, Κρήτη
σημ. [2]
σημ. [2]
  Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι:  
ο "αστερισμός της Αργούς" αρχικά ονομαζόταν «Τόξο και Βέλος», φυσικά του Τοξοβόλου Απόλλωνα! 
Τόξο το σκάφος – τροπίς ή καρίνα, βέλος ο ιστός –δένδρο με αιχμή  φανό στην κορυφή τον αστέρα Σείριο. [2]

 Ο Σείριος αστέρας-ήλιος (α Μεγάλου Κυνός) άλλο είδος θεού [3], αντιστοιχεί στον Απόλλωνα θεό του αιθεριακού –πνευματικού φωτός και της μουσικής και είναι αφιερωμένος στην Παλλάδα “Μητέρα Αθηνά” [4] 

 Τον 19ο αι. (1879) χώρισαν τον αστερισμό της Αργούς στους αστερισμούς: Τροπίδος- Carina, Ιστίας-Vela, ΠρύμνηςPuppis, Πυξίδος-Pyxis.
Το ανώτερο μέρος του δένδρου-ιστού με τον  φανό  Σείριο (α Μεγάλου Κυνός), απετέλεσε  χωριστό αστερισμό, του "Μεγάλου Κυνός". Με άλλα λόγια, από τον κατακερματισμένη Αργώ χώρισαν τον φανό -Σείριο, το πιο λαμπρό άστρο του ουρανού!          
                                                            η εικόνα άλλαξε και... τρέχα γύρευε.

Στην Αργώ  τον ρυθμό  δίνει ο κελευστής Ορφεύς με την λύρα του Απόλλωνα, και ρυθμίζει την πορεία πλεύσης  ο κυβερνήτης Κάνωπος ή Κάνωβος. 
Αντί του Κάνωπου κυβερνά την Αργώ για λίγο ο Ναύπλιος (Nibiru) διότι «έχει ρόλο ρυθμιστή της ισορροπίας του πλανητικού μας συστήματος». Πρόκειται για τον 12ο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πως τα καταφέρνει.

Ο Κάνωβος (α Τροπίδος Αργούς) [24] ονομάζεται το άστρο–πηδάλιο της Αργούς, βρίσκεται στην περιοχή συμβολής των ουράνιων ποταμών, ίσως γι' αυτό έχει για σύμβολο την υδρία -αγγείο νερού με τρεις λαβές.
Θεωρείται τόπος μεγάλης σπουδαιότητας καθώς σε αυτόν βρίσκονται οι πηγές του ουράνιου ποταμού Ηριδανού -ο σπειροειδής Γαλαξίας μας, οι εκβολές του βρίσκονται στο κέντρο του, δίπλα στον αρχαίο αστερισμό του Σκορπιού!
Ο Κάνωπος αντιπροσωπεύει τον Νότιο πόλο (πηγές) και ο Σκορπιός (εκβολές) τον "Κάτω κόσμο". 
 Ο Κόσμος έγινε άνω κάτω!
Μετά την Χρυσή εποχή ο Ηριδανός κληρονόμησε την λειτουργία να συνδέει τον «κατοικημένο κόσμο» (Άνω) με τον «Κάτω Κόσμο», υπάρχει λοιπόν και στα παλάτια του Άδη ψυχή και είδωλο (εικόνα) ανθρώπου[25]     Ενδιαφέρον!

 Προερχόμαστε από τ' άστρα!    (κβαντομηχανική-πνευματικοί άνθρωποι) [31] 
Ο Ναύπλιος-Nibiru ταξιδεύει με το (ενεργειακό) ρεύμα του ουράνιου ποταμού! Για ουράνιο ρεύμα σύμφωνα με ουράνιες περιόδους, μιλά ο Πλάτων [26] και ο Πρόκλος, [27] και καθαρή ενέργεια, αιθήραήρύδωρ[28] 

 Η Γη με ενεργειακή δομή, εναρμονίζεται  με την πορεία της Αργούς!

 Το ουράνιο ρεύμα αναζωογονεί την αναγεννητική δύναμη της Φύσης, επαναφέρει την αρμονία -νόμους και κανόνες της Φύσης, την οποία δεν σεβόμαστε και τώρα θέλουμε να ανατρέψουμε.                  Θα δούμε εντέλει ποιός θα ανατρέψει ποιόν!    

Ο  Ναύπλιος ρυθμίζει το πλανητικό μας σύστημα, την Γη και τους ανθρώπους !

Ήλιος, 1. Ερμής, 2. Αφροδίτη, 3. Γη με Σελήνη, 4. Άρης,

              5. … αστεροειδής (Φαέθων;),
              6. Δίας, 7. Κρόνος, 8. Ουρανός, 9. Ποσειδών,
            10. Πλούτων, 11. Χείρων, 12. Ναύπλιος Nibiru ή «πλανήτης Χ».

Annunaki Nibiru Σύμβολο της σουμεριακής, ακκαδικής, χεττιτικής γραφής, χρησιμοποιείται μπροστά από το όνομα των θεοτήτων ως προσδιοριστικό θεού ή θεάς. [6]

𒀭An, Ανού, (Anu, Anum), θεός/θεά,  
𒀭𒀀𒉣𒈾, Annunaki, Anunnaki, Αννουνάκι, "αυτοί που ήρθαν από τον Ουρανό" 
Ελληνικά:  Άνω (ου), η Ανώτερη χώρα (χώρος), Ουρανός/Γαία.
                              αννίς –μητέρα. [7]  Θεά Μητέρα!
   Θεά "Μητέρα Αθηνά" Σοφία, Μινέρβα, Μέδουσα Γοργώ – Γοργόνα, Σειρήνα,
 η  θεά των υδάτων, της ζωής και της σοφίας Is-hara των Σουμερίων;     

 Το σύμβολο της σφηνοειδούς γραφής ένα οκτάκτινο άστρο-θεός/θεά. 

Οκτάκτινο το άστρο-Ήλιος των δύο πλευρών του Κόσμου (Άνω αόρατο, Κάτω ορατό) είναι αιτία του εύκρατου κλίματος της Ελλάδας και γνωστό σύμβολο της! 
Όταν το επέτρεψαν οι κλιματικές συνθήκες, οι θεοί «μετακόμισαν» βορειότερα, στον Όλυμπο, τότε ο παλαιός Όλυμπος ονομάσθηκε Λύκαιο όρος (μας το θυμίζει η Ολυμπία).
 Άργος χώρα [8], μετά τα Τρωϊκά ονομάσθηκε Ελλάς. 
             Άργος πόλη, ακρόπολη Λάρισα, απέναντι από το Ναύπλιο.
                                                      Άργος Ορεστικό πόλη της Άνω Μακεδονίας.

 O Χείρων αναγνωρίστηκε το 1978 και κατατάχθηκε ως ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, από την ΙΑΜ (International Astronomic Union) . 
Ο "πλανήτης Χ" φάνηκε το 1983 κοντά στο τεχνητό δορυφόρο IRAS και βρίσκεται σ'  ένα σημείο της τροχιάς του, από το 1983 μέχρι το 2150 μ.Χ., αντίστοιχο του 1450 π.Χ."[9] Είναι η εποχή του Μυκηναϊκού πολιτισμού, περίοδος επικράτησης των Αχαιών!
Θαρρώ πως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον Ναύπλιο, ο οποίος δεν είναι και τόσο άγνωστος! Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το όνομα του, αντίθετα αναγνωρίσθηκε στις πινακίδες σφηνοειδούς γραφής των Σουμερίων, o Nibiru
Κάπου εκεί θα βρίσκεται για άλλα 127 χρόνια μέχρι να «χαθεί» και πάλι στον Ωκεανό/Ουρανό όπως συνέβη μετά τα Τρωϊκά, πρώτα "πνίγηκε" ο Ναύπλιος και στην συνέχεια "χάθηκε" ο Κάνωπος. 
Συνεπώς ο Τρωϊκός πόλεμος έγινε το νωρίτερο το 1323 π.Χ., πιθανόν το 1388 π.Χ. [10] ενώ και ο μαθηματικός Μηνάς Τσικριτσής θεωρεί πιθανή αρχή του πολέμου το 1347 π.Χ.
 
Διάφοροι μελετητές, μεταξύ των οποίων ο Zacharia Sitchin βασιζόμενος σε πηγές των Σουμερίων (η ερμηνεία του είναι άλλο θέμα), υποστηρίζουν ότι ο Nibiru συμπληρώνει ένα κύκλο γύρω από τον ήλιο κάθε 3500 -3600 χρόνια. Κάθε 3.600 χρόνια φτάνει στην κοντινότερη θέση του στην Γη και κάθε επιστροφή του μετρά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί σε δύο πανομοιότυπες διαδοχικές θέσεις στο στερέωμα.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ"Ναύπλιος"Προίτος"Λέρνος"Ναύβολος"ΚΛΥΤΟΝΗΟΣ" Ναύπλιος" Παλαμήδης

 Μία διπλή τροχιά κάθε 7200 χρόνια, φαίνεται ότι κάθε 7200 χρόνια επιστρέφει ακριβώς στην ίδια θέση/σταθμό με ακριβώς το ίδιο όνομα. Ο αριθμός 72 (στρογγυλεμένος) είναι σημαντικός, διότι ο ήλιος της ισημερίας για να μετακινηθεί 1ο κατά μήκος της εκλειπτικής χρειάζεται 72 έτη!

Η αρχαιοαστρονόμος Jane Sellers υποστηρίζει ότι οι αριθμοί 360, 72, 30, 12 αναφέρονται στον αιγυπτιακό μύθο του Οσίριδος (Όσιρις -Σείριος) και λειτουργούν σαν κώδικας που έχει άμεση αναλογική σχέση με την "μετάπτωση των ισημεριών" (κύκλος 26000 χρόνων)!

 

Μετάπτωση ισημερίων: Λόγω της γυροσκοπικής κίνησης- σβούρας, ο άξονας της Γης σκοπεύει σε διαφορετικό βόρειο αστερισμό («μετάπτωση»), δηλαδή ο βόρειος πόλος (Polaris) του ουρανού αργά αλλά σταθερά μετακινείται, αντίστοιχα και ο νότιος πόλος (Polaris Australis).

Η μετάπτωση του άξονα της προκαλεί την αντίστοιχη «μετάπτωση των ισημεριών», δηλαδή τα ισημερινά σημεία, εαρινή και φθινοπωρινή ισημερία, μετακινούνται κατά μήκος των ζωδιακών αστερισμών κάθε περίπου 2200 χρόνια, δηλαδή, όταν ο ήλιος στις ισημερίες προβάλλεται σε διαφορετικό ζωδιακό αστερισμό, ένας κύκλος περίπου 25800 χρόνων (26000).     [ο κύκλος του χρόνου, Σ. Θεοδοσίου - Μ. Δανέζης, Δίαυλος, 2004] 



 

Το 72 είναι ένας ιδιαίτερος αριθμός, των συνωμοτών που θέλησαν να σκοτώσουν τον Όσιρι, των αγγέλων της εβραϊκής Καββάλα, οι Εβδομήκοντα δύο μεταφραστές της Παλαιάς Διαθήκης βασισμένοι σε άγνωστα μέχρι σήμερα πρωτότυπα, σημαντικός στο ημερολόγιο «Μακράς Μέτρησης» των Μάγια, στις μυστικές Εταιρίες «Τριάδες» των Κινέζων κλπ., ακόμη και... στους Ροδόσταυρους.[11]

                                          Ένας αριθμός μας βάζει σε σκέψεις!
                                                                                                                                                                
Οι αινιγματικές επιγραφές των Μάγια υπολογίζουν ότι  «ο πέμπτος ήλιος θα κλείσει τον κύκλο του στις 23 Δεκεμβρίου του 2012 μ.Χ.», πιθανόν η ολοκλήρωση ενός μεγάλου κύκλου 26.000 χρόνων "μετάπτωσης των ισημεριών" με τον Ναύπλιο να βρίσκεται, από το 1983, σε θέση πανομοιότυπη της εποχής των Τρωϊκών, θέση αντίστοιχη του Ναύλοβου που προηγήθηκε κατά 3600 χρόνια.

 Οι ελληνικοί μύθοι δεν χωρούν στις λίγες χιλιετίες που τους στριμώχνουν!

Ποσειδών, Αμυμώνη
Έρως,
 υδρία 4ου αι. π.Χ.
ΕΑΜ
   
7200 χρόνια πριν τον Τρωϊκό πόλεμο:

 ο Ναύπλιος γιος του Ποσειδώνα και της Αμυμώνης, συμμετέσχε στα  Αργοναυτικά, είναι η 11η χιλιετία π.Χ. [13] 
 Την 11η π.Χ. χιλιετία τελειώνει η βασιλεία του Λυκάονα με τον 3ο  κατακλυσμό του Λυκάονος. Ο Λυκάων βασιλέας της Αρκαδίας, είχε μία κόρη, την Καλλιστώ (Μεγάλη Άρκτο) και 50 γιούς!  [14] 
Η Μεγάλη Άρκτος (Άρτεμης) στο βόρειο ημισφαίριο και ο Μέγας Κύνας στο νότιο (Απόλλων).
 Επίσης, την 11η χιλιετία π.Χ. ολοκληρώθηκε η τελευταία γεωμαγνητική αντιστροφή πεδίων (πριν από 12450 χρόνια). [15] Η επόμενη αντιστροφή υπολογίζεται να συμβεί γύρω στο 2030 μ.Χ., [16] και από ότι φαίνεται, έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει, μαζί... με την "κλιματική αλλαγή"!
Οι 50 Μινύες Αργοναύτες, επιστρέφοντας με το χρυσόμαλλο δέρας, είχαν κάθε λόγο να τριγυρίσουν στον τότε γνωστό κόσμο, ιδρύοντας πόλεις σύμφωνα με τον νέο χάρτη του ουρανού που είχε φτιάξει ο Χείρων. Τότε η Λακεδαιμονία ονομάσθηκε "χώρα των εκατό πόλεων", μητρόπολη της ήταν η Λακεδαίμων! [12] 
 
Άλλαξαν τα σημεία των γεωγραφικών πόλων και ο πλανήτης αναποδογύρισε!
 
Ο Ναύπλιος μεγάλος Ναύαρχος, θεωρείται όμοιος με τους αθανάτους, άλλο είδος θεού, όπως ο Ναύστολος αρχηγός των Ερετριέων και ο Ναυσίθοος αρχηγός των Φαιάκων.
Ο Ναυσίθοος και αυτός γιος του Ποσειδώνα, είναι εγγονός του βασιλέα των Γιγάντων Ευρυμέδοντα από την μητέρα του Περίβοια. Οδήγησε τους Φαίακες από την Υπέρεια-Ανώτερη χώρα στην Σχερία (Κέρκυρα), (άξονας ΝΑ-ΒΔ, Λέων-Υδροχόος). 
Η Υπέρεια παλαιότερα ονομαζόταν Ωραία, είναι η μετέπειτα Τροιζήνα![17]  
Ο Ναύπλιος ίδρυσε το Ναύπλιο και  στην Ωραία ίδρυσε Αμφικτυονία με κέντρο την Καλαυρεία (τον Πόρο της Τροιζήνας), ιερό κέντρο του Απόλλωνα πριν την Δήλο! 

ἰσον τοι Δῆλόν τε Καλαύρειάν τε νέμεσθαι
                                                   Πυθώ τ’ ἠγαθέην καὶ Ταίναρον ἠνεμόεντα[19] 

Υπήρξε Αργοναύτης όπως ο Βύζας και μάλιστα, στην διάρκεια της Αργοναυτικής εκστρατείας, κυβέρνησε για λίγο την Αργώ αντί του κυβερνήτη της Κάνωπου.
 
Πότε και γιατί παίρνει το πηδάλιο ο Ναύπλιος;
 
Όταν επέστρεφε η Αργώ με τους 50 Αργοναύτες, κάτι συνέβη και έχασε τον δρόμο της, για να τον βρει χρειάστηκε ο Χείρων να κάμει νέα «διαίρεση του ουρανού» (χάρτη) και του ζωδιακού κύκλου. Διαίρεσε μεγάλους αρχαίους αστερισμούς και πρόσθεσε στον ζωδιακό κύκλο την εικόνα του, Τοξότης που  στα χέρια του κρατά το τόξο και βέλος του Απόλλωνα.                                   Η εικόνα του ουρανού άλλαξε!
Στον νέο ζωδιακό κύκλο των 12 ζωδίων, ο Χείρων τοποθέτησε τον Τοξότη απέναντι στον αρχαίο αστερισμό του Ίππου (Δίδυμοι), δίπλα στον  Καρκίνο (παλαιό όνομα του του Σκορπιού, Κάβουρας - Καρκίνος).
 […]Ο Καρκίνος είναι ωροσκόπος του κόσμου (παλαιότερα ο Σκορπιός!) και αποκαλούν τούτο το έτος «έτος του Κυνός», επειδή μαζί με τον Καρκίνο [κυβερνήτης η Σελήνη] ανατέλλει ο λαμπρός απλανής αστέρας του Κυνός […] [20],  ο Υπερίων Ήλιος  Σείριος!
 
Τι συνέβη και έχασε τον δρόμο της η Αργώ;
 
Αφού βρήκε τον δρόμο της με τον νέο χάρτη του Χείρωνα, η Αργώ αντιμετώπισε αναταραχές κακοκαιρίας και δεν μπόρεσε να πλησιάσει τις ακτές της Κρήτης. Στην περιοχή της Φαιστού ο Τάλως (Άτλ-ας?) δεν τους το επέτρεψε. Ενώ τα κύματα λυσσο-μανούσαν και εκτοξευόταν βράχια, ο αέρας μαστίγωνε τα βαριά, μαύρα σύννεφα και τα έσπρωχνε γοργά, η σκοτεινιά κάλυπτε τον ορίζοντα, η Αργώ κατάφερε να απομακρυνθεί. Τότε ο Απόλλων έριξε ανάμεσα στα κύματα του Αιγαίου ένα βέλος από την Δήλο και φάνηκε η Ανάφη.   
Η Δήλος δηλώνει την νέα θέση «γέννησης» του Απόλλωνα μετά την Καλαυρεία (χωρικός εντοπισμός με νόημα αστρολογικό). [18]
                                                                                                 
Ο Ορφέας με την λύρα έδινε τον ρυθμό και ο Κάνωπος με το πηδάλιο ρύθμιζε την πορεία ή μήπως ήταν ρυθμιστής ο Ναύπλιος;   

Στην επόμενη επιστροφή ο Ναύπλιος έρχεται ως Ναύλοβος, περίοδος που στον πλανήτη Γη ολοκληρώνεται η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας, 5η χιλ. π.Χ. Οι Μινύες Αργοναύτες έχουν επιστρέψει με το χρυσόμαλλο δέρας και έχει αρχίσει η εποχή του μεγάλου Μινυακού πολιτισμού, τον οποίο έχουμε ξεχάσει όπως θα ήθελαν να ξεχάσουμε και τον Βυζαντινό πολιτισμό! Ο Μινυακός πολιτισμός προηγήθηκε του Μυκηναϊκού πολιτισμού, και ας μιλούν ακόμη για Νεολιθική εποχή μέχρι το 3000 π.Χ. 

Υπάρχει και συνέχεια.
Ο Κάνωπος μετά από 7.200 χρόνια, θεωρείται κυβερνήτης και του στόλου του Μενελάου. Κυβερνήτης του πλοίου του Μενελάου και του στόλου είναι ο Φρόντις [21]
Ο Κάνωπος [22] κυβερνήτης της Αργούς, φυσικά ταυτίζεται με τον κυβερνήτη του "πλοίου του Οσίριδος" -Αργώ, τους δείχνει την πορεία τους από τον Ουρανό.
 
Ο Ναύπλιος εμπλέκεται στα Τρωϊκά!

Σύμφωνα με την μυθολογία, ΠΕΝΤΕ -Ε θεϊκές γενιές (θεϊκό μέτρο) μετά τα Αργοναυτικά, «γεννήθηκε» ο Ναύπλιος του Κλυτόνηου, επέστρεψε με το ίδιο όνομα, στην ίδια θέση.

Όταν έμαθε τον άδικο χαμό του γιου Παλαμήδη στην Τροία, έσπευσε προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Όμως δεν εισακούσθηκε και αποχώρισε άπραγος, γι' αυτό περίμενε την επιστροφή των Αχαιών "Μυκηναίων" στο ακρωτήριο Καφηρέας της Εύβοιας (όπου οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις). Η μεγάλη τρικυμία τους ανάγκασε να αναζητήσουν αγκυροβόλιο μέσα στο σκοτάδι. Τότε ο Ναύπλιος άναψε μεγάλη φωτιά (ουράνιο πυρσό) οδηγώντας τους στα βράχια. Οι περισσότεροι πνίγηκαν, άλλοι σκοτώθηκαν, αλλά ο Οδυσσέας, τον οποίο ο Ναύπλιος θεωρούσε υπεύθυνο για τον χαμό του Παλαμήδη, δεν ήταν μαζί τους. Από την μανία του ο Ναύπλιος έπεσε στην θάλασσα και "πνίγηκε". 
Χάθηκε στον Ωκεανό-Ουρανό για να επιστρέψει 3600 χρόνια μετά, έχοντας ολοκληρώσει ακόμη ένα ταξίδι, σε πανομοιότυπη θέση και σε μία περίοδο όπου στην Γη σχεδόν κανείς δεν τον αναγνωρίζει!

Όσα πλοία των Αχαιών γλύτωσαν στον κάβο Καφηρέα, έφτασαν στο Σούνιο όπου ο Απόλλων τόξευσε και σκότωσε τον Φρόντι, κυβερνήτη του πλοίου του Μενελάου. Ωστόσο κατάφεραν να φτάσουν στον Μαλέα, αλλά από εκεί η κακοκαιρία τα έριξε στην Κρήτη. Στην περιοχή της Φαιστού όπου η Αργώ είχε καταφέρει να ξεφύγει τον κίνδυνο, τα πλοία των Αχαιών του Μενελάου τσακίσθηκαν.

Όμως ΠΕΝΤΕ γαλαζόπλωρα πλοία ξέκοψαν, ρεύμα και αγέρας τα έφερε στην Αίγυπτο-Συριάς-Σειριάς γη, όπου "χάθηκε" από τον ουρανό ο "δεύτερος" κυβερνήτης Κάνωπος, από δάγκωμα φιδιού, υποθέτω ο Δράκων, πολικός πριν την Μικρή Άρκτο!

Ο Οδυσσέας είχε ξεκινήσει το δικό του ταξίδι, ενώ ο Διομήδης κατάφερε να φέρει πίσω στο Άργος, απέναντι στο Ναύπλιο, το ΠΑΛΛΑΔΙΟ της Παλλάδος Αθηνάς το οποίο έκανε απόρθητη την Τροία. Το είχε κλέψει μαζί με τον Οδυσσέα, έτσι έπεσε το Ίλιον!

Το δεύτερο από τα δύο ΠΑΛΛΑΔΙΑ που είχε δώρισε η ίδια η Αθηνά στον Δάρδανο, όταν έφυγε από την πλημμυρισμένη Αρκαδία μετά τον 2ο κατακλυσμό του Δάρδανου, βρισκόταν στην πόλη Δάρδανο από όπου το πήρε ο Αινείας φεύγοντας μετά την καταστροφή της Τροίας. Με αυτό ιδρύθηκε η Alba Longa και μετά η Ρώμη, από εκεί το μετέφερε ο Μ. Κωνσταντίνος στην πόλη του Αργοναύτη Βύζα, Βυζάντιο!!!   


Οι Πυθαγόριοι την ΠΕΝΤΑΔΑ Ε ονόμαζαν ΠΑΛΛΑΔΑ για να δηλώσουν την ΠΕΜΠΤΗ ουσία, αιώνια αρχή που διευθύνει το σύμπαν και δίνει φύση ζωϊκή στον κόσμο. [23] 
Το ΠΑΛΛΑΔΙΟ (ξύλινο είδωλο) της ΠΑΛΛΑΔΟΣ Αθηνάς με τους γλαυκούς-γαλάζιους οφθαλμούς και βλέμμα σειριάζων-σπινθηροβόλο, αντιπροσωπεύει το ΠΕΜΠΤΟ στοιχείο  - αιθήρ και θεός του αιθεριακού – πνευματικού φωτός είναι ο Απόλλων Ε !

 

 Για τον πλανήτη Γη υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο μικρός μας ήλιος!

Ο Ναύπλιος ρυθμίζοντας την ισορροπία δημιουργεί αναταράξεις, μετεωρολογικές ανωμαλίες, άλλωστε, μετεωρολογικά και κλιματικά περιοδικά φαινόμενα, κατακλυσμοί, περίοδοι ξηρασίας ή ελάττωση βροχοπτώσεων ακόμη και πλήρης διακοπή της ροής των υδάτων των ποταμών, περιορισμός ή και εξαφάνιση λιμνών, αλλαγή της στάθμης των υδάτων,[29] «τράβηγμα των νερών», κλπ. είναι φαινόμενα γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων.  Φαινόμενα που επιτείνει η ύβρης των σκληρών/σιδερένιων ανθρώπων!

Αλλά ο άνθρωπος που προκαλεί κακά στον άλλο, προκαλεί κακά στον ίδιο τον εαυτό του, και η κακή τύχη για εκείνον που την μηχανεύτηκε είναι χειρότερη[30]

Τα ταξίδια του Ναυπλίου μαρτυρούν τους δεσμούς του ήλιου μας με τον κεντρικό Υπερίωνα Ήλιο Σείριο, επαναφέρουν στην θέση τους την χρονολογία των Αργοναυτικών στην 11η χιλ. π.Χ., 7200 χρόνια περίπου πριν τον Τρωϊκό πόλεμο που έγινε τον 14ο αι. π.Χ. (ούτε τον 12ο ούτε τον 13ο αι. π.Χ.)! 

Υπενθυμίζουν τις ουράνιες περιόδους στις οποίες ο Ναύπλιος ρυθμίζει την αρμονία του πλανήτη μας ο οποίος ΠΑΛΛΕΤΑΙ, συντονίζεται στον ρυθμό της λύρας του Απόλλωνα, ρυθμό του Σύμπαντος Κόσμου και ανανεώνεται!
Προϋπόθεση κάθε ανανέωσης είναι η κάθαρση, δύσκολη διαδικασία αλλά σωτήρια!

  ο γαλάζιος πλανήτης μας ορθογυρίζει! 
Ζούμε μία περίοδο εναρμόνισης του γαλάζιου πλανήτη μας και της ανθρωπότητας, με τον ρυθμό του Σύμπαντος Κόσμου. Το Κοσμικό ρολόϊ μηδενίζει τον χρόνο, το εκκρεμές επανέρχεται στην αρχική του θέση! Καθώς ο πλανήτης ανανεώνεται, η αντίληψη μας ανοίγει σε άλλες διαστάσεις, στην κατανόηση του Σύμπαντος και του Εαυτού. Εμπρός στο μεγαλείο του Κόσμου το μικρό εγώ αναγκαστικά περιορίζεται!
Ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Ενός Θεού, δεν είναι Θεός. Μπορεί να γίνει Ήρωας -ημίθεος, Αργοναύτης, κατ' εικόνα και ομοίωση, αν συντονισθεί με το Σύμπαν και όχι με την "τεχνητή νοημοσύνη" !
Τις άπειρες δυνατότητες του "αδύνατου να συμβεί" που ανοίγονται εμπρός μας, μόνο ο φόβος (έλλειψη φωτός, αγάπης) μπορεί να αναχαιτίσει. Γι' αυτό η κρατούσα ελίτ χρησιμοποιεί τον σκοτεινό φόβο για να μας εξουσιάσει,  για το καλό μας!   
Συσκοτίζει καταχώνοντας μνημεία, μελέτες ακόμη και τον ουρανό,  μας εγκλωβίζει στην "εικονική πραγματικότητα" η οποία εξυπηρετεί το αφήγημα της  "Παγκοσμιοποίησης" - "Πανθρησκείας" και φυσικά της "Μεγάλης Επανεκκίνησης - Great Reset", όρος που χρησιμοποιούν οι νέοι "εκπολιτιστές του Μετανθρώπου" και της "κλιματικής αλλαγής" του τρόμου! 

https://www.militaire.gr/klimatiki-allagi-den-yparchei-ochi-alles-anemogennitries-sti-thesi-ton-dentron-antonis-foskolos/

[1] Αργοναυτικά 839-840.
[2] Σχέδιο: ο αστερισμός ανακατασκευασμένος από κείμενα σφηνοειδούς γραφής Μεσοποταμίας -G. De Santillana & H. Von Dechend, Hamlets Mill, D.R. Godine publisher, Boston (1977) 2007, σ. 217. // Φωτογραφία: σπήλαιο Ασφεντού Κρήτης –Χ. Γ. Παπουτσάκης, ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ, εκδ. Οι φίλοι του περιοδικού ΑΝΤΙ, 2009, εκτός εμπορίου.
[3] Πλάτων, Κρατύλος, 408d.
[4] Παυσανίας, V,3, 2-3.
[5]ναυς(ς)-πλείος, πλείω, ταξιδεύω, πλειών, πλήρης χρονική περίοδος, eberu- πέρασμα, Hamlets Mill, σ.432.
[6] A Dictionary of Ancient Near Eastern Mythology, Gwendolyn Leick, Routledge, 1991.
[7] Ησύχιος, Liddell/ Scott.
[8] Στράβων, Η’, C369, 5.
[9] Θ. Ντάκου, Χείρωνας, Ορφέας, εκδ. Δωδλωνη, Αθήνα – Γιάννινα, 1999.
[10]Τα Ορφικά, με αστρονομικές διαπιστώσεις του Κωνστ. Χασάπη, εις. Ιωάννη Πασσα, εκδ. Εγκυκλοπαιδείας Ήλιου, Αθήνα, [χ.χ.]  
[11] Graham Hancock, Αποτυπώματα των θεών, εκδ. Λιβάνη- «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ», 1997.
[12] Ιλιάς, Β, 581 /Θ. Σπυρόπουλος, Λακεδαίμων, Καρδαμίτσας, 2013.
[13] Κωνστ. Χασάπης στα Ορφικά, ό.π.
[14] Παυσανίας, VIII, 36,8.
[15] Nature, τ.234, 27 Δεκ. 1971, σ. 173-4, New Scientist, 6 Ιαν. 1972, σ.7. 
[16] Nature, 12 Φεβ. 1976, J. Harwood & S. Malin. 
[17] Παυσανίας, ΙΙ, 30, 8-9. 
[18]ο τόπος «γέννησης» ενός θεού σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει νόημα σαφώς αστρολογικό - Richer Jean, Η ιερή γεωγραφία του ελληνικού κόσμου, εκδ. Κυβέλη, 2001, σ. 194.
[19]Στράβων, Η, C.374. // Παυσανίας, II,3,2.
[20]Πρόκλος, «εις Τίμαιον Πλάτωνος Δ’», 93,5.
[21] Οδύσσεια, γ’, 278.
[22] Ωγυγία ή Αρχαιολογία, τ. Β’ «περί του Κάνωβου».
[23] Πλούταρχος, «Περί του Ε του εν Δελφοίς», 387, Ε. // Ιάμβλιχος, τα θεολογούμενα της αριθμητικής, «η Πεμπτάς».
[24] Ευαγ. Σπανδάγου, Οι «Καταστερισμοί» του Ερατοσθένους του Κυρηναίου, εκδ. Αίθρα, 2002.
[25] Ιλιάς Ψ, 10.
[26] Τίμαιος, 23, a-b. 
[27] «εις Τίμαιον Πλάτωνος Α’, 125-126. 
[28] Πλάτων, Φαίδων 110b.
[29] Μαριολάκος Ηλίας, Ελληνική Γεωμυθολογία, εκδ. Λιβάνης, 2018. 
[30] Ησίοδος, έργα και ημέραι, 265-266.
[31] Διάλεξη "Επιστήμη -Συνειδητότητα και Άνθρωπος", Μηνάς Καφάτος - Μάνος Δανέζης.
 https://www.blod.gr/lectures/epistimi-syneiditotita-kai-anthropos-pos-i-syghroni-epistimi-synanta-tin-arhaia-filosofia/

Σχόλια

  1. Καρολίνα ευχαριστώ!! Πολύ ενδιαφέρον και ενημερωτικό άρθρο. Με ανύψωσε!!! Αγγελική απέναντι από τον Αι Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις