ΑΠΕΙΛΗ στο ΑΙΓΑΙΟ!

 

Η Απειλή υλοποιείται, «η πυρκαγιά του πολέμου στην ιδιαίτερα εύφλεκτη και στρατηγικά νευραλγική περιοχή που ζούμε», άναψε και σιγοκαίει!

 ΟΧΙ, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι απειλές γνωστές εδώ και πολλά χρόνια!  19 Αυγούστου 1976 Πρωθυπουργός Σ. Ντεμιρέλ: «Μην αποκαλείτε τα νησιά αυτά ελληνικά νησιά, αλλά νησιά του Αιγαίου. Είναι προτιμότερο να τα αποκαλούμε νησιά του Αιγαίου».

Εμείς, ο πληθυντικός ενοχοποιεί και συγχρόνως είναι άλλοθι εφησυχασμού των συνειδήσεων που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν σύμφωνα με το "όλοι μαζί τα φάγαμε", εμείς το επιτρέπουμε!

 24 Ιουνίου 2022: Turkaegean Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, όπως αναφέρει έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, φαίνεται ότι ο όρος έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ ως ημερομηνία λήξης ορίζεται η 16η Ιουλίου 2031.     (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Και ΙΔΟΥ!








Κ. Τσιτούνας: Διαβάζω ότι με «διαρροή» της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του πρωθυπουργού, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη μπορεί να σημαίνει «την απώλεια της ΑΟΖ του Καστελόριζου, ωστόσο θα μπορούσε να κατοχυρώσει δικαιώματα άλλων νησιών μας όπως της Ρόδου ή της Λέρου!»

Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή με «άλλο μάτι». (Hellas Journal)

Το δικό μου «άλλο μάτι» άλλα βλέπει! Ένα σκηνικό ενδοτικών κυβερνήσεων.

Να δώσουμε από τα δικά μας για σώσουμε τα δικά μας!

Η κατάσταση δεν διαμορφώθηκε μόνη της, την διαμόρφωσαν εντολοδόχοι...

Διότι: 
δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υπάρχουν μόνο τουρκικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας!

Έκδοση  ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Οι χάρτες και τα σχέδια παραχωρήθηκαν από την Επιτροπή για την Εθνική Ακεραιότητα και ΕπιβίωσηΟι παλιοί χάρτες παραχωρήθηκαν από τον κ. Χρήστο Ζαχαράκη. 
Χωρίς ημερομηνία έκδοσης (στα χέρια μου ήρθε το 1984).

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ 6 ΜΙΛΙΩΝ 


 



 





Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ








ΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ;

«Μία πρώτη παρατήρηση που θα μπορούσε να διατυπωθεί είναι ότι η Άγκυρα τοποθετεί σε εσφαλμένη βάση το θέμα. Εμφανίζει το Αιγαίο σαν μία περιοχή που μπορεί να διανεμηθεί ανάμεσα σε στην Ελλάδα και στην Τουρκία ή να ανήκει σε μία από της δύο. Κανένας όμως δεν μπορεί να μοιράσει κάτι που δεν του ανήκει. Και το Αιγαίο δεν ανήκει σε κανέναν. Ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Τουρκία. Πέρα απόν τα χωρικά ύδατα των παράκτιων χωρών, είναι μία θάλασσα ελεύθερη, που διέπεται από το διεθνές καθεστώς της ανοικτής θάλασσας. Η διεθνής ναυσιπλοΐα είναι ελεύθερη σ’  αυτήν. Και ασφαλώς καμία από τις χώρες που την χρησιμοποιούν δεν θα ανεχόταν να μεταβληθεί σε κλειστή θάλασσα της Ελλάδος ή της Τουρκίας ή και των δύο μαζί. Θα διαμαρτύρονταν και θα αντιδρούσαν. Καμία όμως διαμαρτυρία και καμία αντίδραση δεν προήλθε από πουθενά. Και το γεγονός αυτό δείχνει ότι το διεθνές καθεστώς της ανοικτής θάλασσας που ισχύει στο Αιγαίο παραμένει απαραβίαστο. 
Είναι ανυπόστατος, επομένως, ο τουρκικός  ισχυρισμός ότι η Ελλάδα έχει μεταβάλει ή επιχειρεί να μεταβάλει το Αιγαίο πέλαγος σε δική της λίμνη.
Αφού όμως δεν μπορούμε να μοιράσουμε το Αιγαίο, τι είναι αυτό που ζητάει η Τουρκία να μοιράσουμε; Δεν μένει τίποτα άλλο από τα κυριαρχικά δικαιώματα. Και αυτά είναι ακριβώς που αμφισβητεί και επιβουλεύεται. Επειδή όμως καταλαβαίνει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να προωθήσει βλέψεις  σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας καλλιεργεί μία σκόπιμη σύγχυση μιλώντας γενικά και αόριστα για το Αιγαίο. Μας αποδίδει προθέσεις που ποτέ δεν είχαμε ούτε δεν έχουμε. Μας κατηγορεί ότι έχουμε σφετερισθεί δικαιώματα δεν μας ανήκουν. Και εμφανίζεται «αδικούμενη» και στραγγαλιζόμενη από την ελληνική… απληστία.» […].

 

Σκοπός της ανάρτησης αυτής είναι να θυμίσει πόσο παλιά είναι αυτή η ιστορία, πόσο χρόνο είχαμε να την αποδομήσουμε αποφεύγοντας τα χειρότερα!

Καμία δικαιολογία, καμία καταγγελτική φωνή με παραίτηση (πράξη) για το θέμα στην Βουλή. Όσο δυνατός κι αν είναι εκείνος που μας απειλεί ή βρίσκεται πίσω από εκείνον που απειλεί, με ότι κι αν απειλεί, αντιμετωπίζεται… αρκεί να το θέλουμε.

Σωστότερα, αν θέλουν και οι κυβερνόντες, βουλευτές, εκείνοι που αντιστρέφουν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ (Δημοψήφισμα 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ), που εφαρμόζουν το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0, ελεημοσύνες (pass) που σπέρνουν φόβο και απαξίωση, με  εκλογικό σύστημα  «απλής μαγειρικής» ή «ενισχυμένης αναλογικής», bonus, λευκά μαζί με άκυρα, και (νέο) λογισμικά της singular logic (ΝΔ Οικογένειας Κυριάκου Μητσοτάκη ), που υποβαθμίζουν την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των πολιτών με ευφυολογήματα του τύπου «όλοι μαζί τα φάγαμε» (ΠΑΣΟΚ), «ο στρατηγός άνεμος» (ΝΔ), «δημιουργική ασάφεια» (Βαρουφάκης)  και άλλα τέτοια «έξυπνα».

Επιπλέον τολμούν να υποστηρίζουν ότι «ο ελληνικός λαός αποφάσισε», «έδωσε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης», «η ψήφος είναι το όπλο του λαού» που θα έπρεπε να είναι  αλλά δεν είναι…

24,5% = 40%, έδρες 122 ή 123 = 145 έδρες. 

Επόμενες εκλογές 25 Ιουνίου  με "ενισχυμένη αναλογική" = 1ο κόμμα + 50 έδρες bonus!  

Η Βουλή, αυτή που θα βγει στις 25 Ιουνίου, είτε με 150 είτε με 180 ψήφους, στέλνει   ορισμένες διατάξεις για ψήφιση στην επόμενη, οποτεδήποτε και αν διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.

 https://www.naftemporiki.gr/politics/1474898/anatheorisi-syntagmatos-einai-dynati-apo-ti-nea-voyli/

"Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τους ψηφοφόρους 180 έδρες στη ΝΔ για αναθεώρηση του Συντάγματος και όλοι εκτίμησαν ότι αυτή η απαίτηση έχει να κάνει με το άρθρο 16 που εμποδίζει την κυβερνητική παράταξη να εκπληρώσει τον πόθο της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όπως γράφει όμως ο Μανώλης Κοττάκης στην ΕΣΤΙΑ, τα πράγματα είναι ακόμη σοβαρότερα. Οι 180 χρειάζονται για να περάσει το απόρρητο σχέδιο παραπομπής των ελληνοτουρκικών στη Χάγη."

https://www.militaire.gr/to-aporrito-schedio-180-gia-tin-paradosi-toy-aigaioy-opos-to-apokalyptei-i-estia/

"Με ισχυρή εντολή διακυβέρνησης" προτιμότερο γκαρσόνια των ισχυρών της εξουσίας (χρήμα, συμφέροντα) που βρίσκεται πίσω από το στημένο σκηνικό πολέμου (ο επεκτατισμός πρόσφατα ονομάσθηκε "αναθεωρητισμός") και της "κλιματικής αλλαγής" που πρόσφατα έγινε "κλιματική κρίση"... και το νερό νεράκι! 

Όλα γίνονται με το «γάντι»… της «εικονικής πραγματικότητας» της τεχνητής νοημοσύνης!

ΟΧΙ δεν είναι αδυναμία του Ελληνικού λαού, της «μικρής», «φτωχής» Ελλάδας, είναι κάτι πολύ χειρότερο κατά την ταπεινή μου γνώμη, ανομολόγητο!

 Ο αδελφός- πρωθυπουργός της κ. Ντόρας Μητσοτάκη -Μπακογιάννη θέλει να κάνει σημαντικές αλλαγές  στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Συνταγματική αναθεώρηση), το οποίο ορίζει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. (σωματική ή ψυχολογική)

 

                                                                        @kynorodi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις