Χριστούγεννα 2020 μ.Χ. ιστορία … απόλυτης ανατροπής !

                                                                   ένας διαφορετικός τρόπος ανάγνωσης  

  άστρα μυριάδες σπινθηροβολούν στον ουρανό… κι όταν η διαύγεια - καθαρότητα της ατμόσφαιρας μας φέρνει πιο κοντά, ακούμε την σιωπηλή μελωδία του χορού τους και μπαίνουμε στο ρυθμό (συντονισμό) που μας γεμίζει ευδαιμονία και… ευδαίμων το ελεύθερον!

Όλα αυτά αν το επιτρέψουν η φωτορύπανση, ηχορύπανση, η τεχνητή ρύθμιση του καιρού και τα συναμαρτούντα που μεταβάλλουν την Γη σε φυλακή. Έρχεται όμως πάντα η στιγμή που Ουρανός και Γη ενώνονται και μηδενίζεται ο γήϊνος χρόνος, ο κύκλος κλείνει «πλήρωμα του χρόνου», ανοίγοντας μία νέα αρχή!  Η απόλυτη ανατροπή! 

http://astromonos.blogspot.com
Ουρανογραφία
    Το Σύμπαν συνωμοτεί και φανερώνει!

Χριστούγεννα, χειμερινό ηλιοστάσιο –η μεγαλύτερη νύχτα του έτους κυοφορεί το αναστάσιμο φως!

Στον ουρανό («έξω») ανάμεσα στ’ αστέρια ο Γίγαντας Ωρίων, Μεγάλος Κυνηγός των άστρων/θηρίων ακούραστος απλώνεται στις δύο πλευρές του Κόσμου (ημισφαίρια) με χέρια και πόδια ανοικτά, σαν φτερωτή ανεμόμυλου γυρνά αδιάκοπα ανάμεσα σε ορατό και αόρατο.

 Η ζώνη του Ωρίωνα ένας πραγματικός δεσμός (ένωση του συνεχούς) των δύο μερών του Κόσμου, βρίσκεται πάνω στον ισημερινό και την στολίζουν τρία αστέρια στην σειρά, η προέκταση της ευθείας τους φτάνει σ’ έναν τέταρτο αστέρα, τον Σείριο α του Μεγάλου Κυνός ή Σειρίου, ένα από τα δύο σκυλιά Ωρίωνα που προπορεύονται, ο Μικρός και ο Μεγάλος Κύνας! Ο Σείριος το πιο λαμπρό αστέρι του ουρανού σειριάζει (σπινθιροβολεί) και σαν φανός οδηγεί στους ουράνιους αλλά και στους γήϊνους δρόμους.                             

                                                                                  ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ επὶ τῆς γῆς

Στα τρία άστρα της ζώνης του Ωρίωνα αντιστοιχούν οι Τρεις Μάγοι της ιστορίας ή τέσσερεις. Οι Μάγοι, μετεωρολόγοι και διορατικοί, σήμερα θα λέγαμε αστροφυσικοί ιερείς/ πνευματικοί ιατροί, μελετούσαν τ’ άστρα, τους έδωσαν σχήμα (σήμα, γράμμα), όνομα που περιγράφει την ουσία τους και… δημιούργησαν τα ημερολόγια (μαθηματικά)  και τα ιατρομαθηματικά, όλα τακτοποιήθηκαν με τρόπο ώστε οι αστέρες που φαίνονται να προσδιορίζουν την θέση και όσων βρίσκονται στην αθέατη πλευρά.

Ανέκαθεν ο Μάγος «αυτός που οδηγεί στην αρχή» (μα –άγω), παρατηρεί τους κύκλους/χορούς των άστρων που αέναα οδηγούν στην αρχή - μαγεία (συμπάθεια) του Κόσμου,  

                                                        ἐν ἀρχῇ ὁ Λόγος καὶ Θεός ἦν ὁ Λόγος!

     Ένας ο πιο λαμπρός αστέρας Ήλιος Σείριος τ’ ουρανού (που εμείς βλέπουμε), από ψηλά οδήγησε τρεις Μάγους στους δρόμους της Γης (κάποτε οι άνθρωποι ταξίδευαν με αλάθητο οδηγό τους τ’ άστρα). Περίμεναν την ανατολή του (να φανεί στον ουρανό) για να τον ακολουθήσουν διότι γνώριζαν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα άνοιγαν οι ουρανοί (ένωση Ουρανού και Γης), προμήνυμα του Ουρανού της έλευσης/γέννησης του Σωτήρα του Κόσμου, όταν θα συνέπιπτε την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου (θέση του ήλιου μας στο νοτιότερο σημείο της τροχιάς του) οι πλανήτες του Δία και του Κρόνου να πλησιάσουν μεταξύ τους τόσο ώστε να μοιάζουν ένας, σε Μεγάλη Σύνοδο (συμβαίνει κάθε 805 χρόνια) και… ο Ορφεύς να βρίσκεται σε συγκεκριμένη θέση της τροχιάς του.  Συγχρόνως ο αστερισμός του Κύκνου/Κρόνου, εξακολουθεί να δίνει το μέτρο ολόκληρης της δημιουργίας στον Δία/Ταύρο ώστε να λειτουργούν σαν ένας.

 Έτσι ο Κύκνος/Κρόνος αντιπρόσωπος του Βόρειου πόλου, δίνει το μέτρο στον Ταύρο/Δία που ακολουθεί τον Ωρίωνα ο οποίος έχει οδηγό τον Μέγα Κύνα Ήλιο Σείριο!

 Αυτά στον Ουρανό («έξω»), ενώ εμείς εδώ «κάτω» στην Γη του ηλιακού μας συστήματος («μέσα»), τα βλέπουμε όλα ανάποδα, δηλαδή το πίσω εμπρός, για παράδειγμα τον Ταύρο ν’ ανατέλλει πριν από τον Ωρίωνα τον οποίο… ακολουθεί!

Μέσα-έξω, πάνω-κάτω δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχει χρόνος, αυτό που λέμε και νομίζουμε χρόνο είναι μόνο στιγμιαία εικόνα της αιωνιότητας!!!

Απίστευτος ο μαγικός κόσμος των άστρων και όμως αληθινός, όπως τα θαύματα!

 Όπως πάνω -«έξω» και κάτω -«μέσα» κατ’ αντιστοιχία και αναλογία, ανάμεσα τους υπάρχει πάντα ένας ισχυρός δεσμός, πιθανόν ο 12ος εξώτατος πλανήτης που λόγω της μεγάλης περιφοράς του είναι «αόρατος» (από εμάς), ο «ταξιδευτής»-Ναύπλιος (nibiru) ή 13ος αν αρχίσουμε την αρίθμηση από τον ήλιο που μοιάζει φιλοσοφικά τουλάχιστον, πιο σωστό, ως 13ος είναι και δεν είναι, υπάρχει αλλά δεν υπολογίζεται όπως ο 13ος αστερισμός του Οφιούχου Ασκληπιού και ο 13ος θεός Διόνυσος, ένας Ορφέας που εξακολουθεί να τραγουδά, όπως ο Κρόνος/Κύκνος «ταξιδεύει» στον ουράνιο Ηριδανό και εξακολουθεί να δίνει το μέτρο –ρυθμό!

 Οι Μάγοι με τα δώρα, καθένας έφερνε ότι πολυτιμότερο είχε, χρυσό από την χρυσοφόρο χώρα Ήλιου, λιβάνι που οι μυστικές του ιδιότητες το συνδέουν με τον Ήλιο και σμύρνα (μυρτιά) αφιερωμένη στην Αφροδίτη (Σελήνη), μόλις είδαν στην ανατολή να σηκώνεται ο υπέρλαμπρος αστέρας με αγαλλίαση ξεκίνησαν, ακολούθησαν την πορεία του μέχρι που ο Κύνας Σείριος στάθηκε (ίσταμαι) ΟΡΘΟΣ (πήρε όρθια θέση) στον Ουρανό, πάνω από το σπήλαιο της γέννησης –ίδιο με κυψέλη μελισσών, ένα οικοδομημένο χάσμα («κενό») γης («ύλης»)! Δεν σταμάτησε η κίνηση του αστέρα, ο χρόνος σταμάτησε/πάγωσε στην Γη όταν ενώθηκε με τον Ουρανό (αιώνιο), έκκληση μεγάλης ακτινοβολίας σαν φωτεινή νεφέλη, έκρυψε το σπήλαιο από τα μάτια των ανθρώπων, Ήλιος ο νοητός-άσβεστο φως ενσαρκώθηκε!

Το θαύμα συντελέσθηκε, η ροή του χρόνου επανήλθε στην Γη και από το σπήλαιο γλυκό φως ξεχύθηκε, οι Τρεις Μάγοι έκθαμβοι προσκύνησαν το θείο βρέφος και ακολούθησαν τον αστέρα οδηγό τους στην πορεία του προς την Δύση, όπου ο Ήλιος εξακολουθεί να Βασιλεύει!

Οι Μάγοι πίστευαν διότι γνώριζαν και είδαν διότι είχαν εμπιστοσύνη.

     

                                                                                         Χρόνια Πολλά, θα είναι μαγικά

                                                                                   αν θα είναι και Καλά εξαρτάται από εμάς!

 

 

Προυπόθεση οι Μύθοι και ενδεικτικά

ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ, μτφ., Σπ. Μαγγίνας, σχλ. Ι. Δ. Πασσάς, Εκδόσεις Εγκυκλοπαιδείας ΗΛΙΟΥ, [χ.χ.]

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Σ.- ΔΑΝΕΖΗΣ Μ., 2000  : Στα ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ., εκδ. Δίαυλος, Αθήνα 2000 μ.Χ.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΩ 2014 : «Όψεις της ορφικής μυσταγωγίας», Στοά των Επιστημών, Θεσσαλονίκη  2014.

ALLEN H. R. 1899 : Star their lore and meaning names, Dover Publications, In., New York, 1st  ed. 1963 (first pub. 1899).

DE SANTILLANA G.- VON DECHEND H. 2007 : Hamlet’s Mill, D.R. Godine publisher, Boston (1977) 2007.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις