Ταυτότητα και προσωπική Ελευθερία!

 

Οι αναρτήσεις του ΙΔΕΟΚΗΠΟΥ γράφονται με  φροντίδα για να ταξιδεύουν  ελεύθερες,  ακόμη και σε άλλα ιστολόγια, αρκεί η μεταφορά τους  να γίνεται με αναφορά του ιστολογίου προέλευσης, ώστε οι αναγνώστες να διατηρούν την δυνατότητα να διαβάσουν άλλες συναφείς αναρτήσεις, όπου  λάθη και αστοχίες διορθώνονται.

@Καρολίνα Αννίνου

 

17 Σεπτεμβρίου 2023

Προσωπική ελευθερία, ο μοναδικός τρόπος ύπαρξης!

Από τις  ιστορίες επιστημονικής φαντασίας στην εικονική πραγματικότητα!

            Κάθε άνθρωποςεκείνος που παρατηρεί με   προσοχή και συλλογίζεται εκείνο που έχει   δει έχει όνομα, δηλωτικό προσώπου και λόγο.           Η ταυτότητα πιστοποιεί –βεβαιώνει το όνομα του   προσώπου, ταυτός σημαίνει ο ίδιος!                             Ο άνθρωπος με όνομα, λόγο και πολιτικά δικαιώματα   είναι πολίτης  Κράτους.*

                                                                                                                                           * πόλη – κράτος, σήμερα Κράτος.

   Όνομα - πολίτης - ταυτότητα.
Αριθμός - υπήκοος - κάρτα «πολίτη» ή «νέα ταυτότητα».

Αντίθετα ο υπήκοος, δηλαδή εκείνος που υπακούει, ο εύπιστος, ο υποκείμενος σε ότι ακούει χωρίς να συλλογίζεται αν είναι ορθό, χωρίς λόγο -γνώμη.

Όταν ο «ηγέτης» αποφασίζει και ο πολίτης υπακούει, από πολίτης με κρίση, αίσθημα δικαιοσύνης και άποψη σεβαστή, γίνεται υπήκοος νομοταγής με ψευδαίσθηση πολίτη.

  Ο άνθρωπος υπολογίζεται ως αριθμός  σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο: [1]

Α= Yn• Pa,n•r        A : είναι η αξία ανθρώπου σε χρήμα       
                             Υn• : είναι η παραγωγικότητα ενός ατόμου ηλικίας (n)
                     Ρa, n• : είναι η πιθανότητα ενός ατόμου ηλικίας (a) να ζει στην ηλικία (n)
                              r
: τρέχοντα τραπεζικά επιτόκια                              

Άνθρωπος-πράγμα, res = χρήμα!  Ο μαθηματικός τύπος αξιολόγησης του ανθρώπου υπηκόου, εξηγεί τον λόγο για τον οποίον μεταξύ άλλων, τους χρειάζονται τα ευαίσθητα και μη, προσωπικά δεδομένα. Αν δεν τα δώσεις εκουσίως (με την θέληση σου), θα προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν την συναίνεση σου υποχρεωτικά!

Πρώτο στάδιο: η πιστοποίηση - βεβαίωση των στοιχείων ταυτότητας η οποία το βεβαιώνει («ναι, εγώ είμαι»). Δεύτερο στάδιο: η συγκατάθεση πρόσβασης στα πιστοποιημένα στοιχεία των ηλεκτρονικών φακέλων του πολίτη σε Τράπεζες, Ασφαλιστικές Εταιρείες, ΑΑΔΕ -Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η πρώην Εφορεία, ΕΟΠΥΥ, κλπ. Τρίτο στάδιο: υποχρεωτική συγκατάθεση για άδεια επεξεργασίας των πιστοποιημένων στοιχείων από τρίτους , δηλαδή από κάποια Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορικών Υπηρεσιών. Τέταρτο στάδιο: με υποχρεωτική συγκατάθεση η ενοποίηση από τρίτους των ηλεκτρονικών φακέλων σε έναν ψηφιακό «φάκελο», ΟΛΑ σε ΕΝΑ!

 Απαιτείται “ευγενικά” η υποχρεωτική συγκατάθεση, δηλαδή συμμόρφωση στον «νόμο»… ο οποίος αντικαθιστά την Δικαιοσύνη, καταργεί το Σύνταγμα και την Ελευθερία, εκβιάζει, αν δεν συμμορφωθείς δεν θα έχεις πρόσβαση… στον «εαυτόν» σου, ύπαρξη!

 Τρίτος είναι και η Ιδιωτική Εταιρεία (αγνώστου εθνικότητας), επιλογής του διευθυντηρίου με απ’  ευθείας ανάθεση, η οποία διαχειρίζεται και επεξεργάζεται ΟΛΟΥΣ τους ηλεκτρονικούς φακέλους με τα στοιχεία του πολίτη σε ΕΝΑΝ ψηφιακό «φάκελο», την «νέα ταυτότητα» -κάρτα «πολίτη» με ενιαίο, μοναδικό αριθμό αντικαταστάτη του ονόματος του πολίτη!

Ψηφιακός «φάκελος» RFid: radio frequency -ράδιο συχνότητα, identification σημαίνει αναγνώριση, δηλαδή ταυτοποίηση (identity, ταυτότητα) μέσω ραδιοσυχνοτήτων (ηλεκτρομαγνητική ενέργεια)!

 Όλως τυχαίως ραδιοσυχνότητες -ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε διάφορες συχνότητες ανάλογα με την λειτουργία του, εκπέμπει και λαμβάνει και ο ανθρώπινος νους-εγκέφαλος (βιο-υπολογιστής)!  Ο οποίος συντονίζεται με τις συχνότητες που μας περιβάλλουν στο φυσικό πεδίο (περιβάλλον), και σήμερα αναγκάζεται να συντονισθεί και στα τεχνητά πεδία που έχει δημιουργήσει η ανθρώπινη τεχνολογία.

 Ολοκληρωμένη εικόνα… όχι πια με μαγικό ραβδάκι αλλά με μικροσκοπικό τσιπάκι!

Η εύκολη πρόσβαση στα ενοποιημένα προσωπικά δεδομένα στοχεύει μέσω RFid, αφ’ ενός στην υφαρπαγή της σκέψης, η οποία είναι λειτουργία του νου –εγκεφάλου/βιο-υπολογιστή και απαγορεύεται να εκφρασθεί. Η σκέψη καλή ή κακή τους είναι χρήσιμη! Και αφ’ ετέρου στην παρεμβολή ανάμεσα στην συν-είδηση και την λογική, ώστε να συντονίζουν (κατευθύνουν) την σκέψη στο τεχνητό πεδίο που εξυπηρετεί την «ασφάλεια», δηλαδή το κέρδος, για το «καλό» μας φυσικά!

Θα γίνεται χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσουν και να πείσουν, αυτόματα!

Υποχρεωτική συμμόρφωση στον «νόμο» και συγκατάθεση για να είναι «ασφαλή» τα χρήματα μας στις Τράπεζες, η Υγεία μας στις Ασφαλιστικές Εταιρείες, η περιουσία μας στην ΑΑΔΕ, η ζωή μας στον ΕΟΠΥΥ και με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας «112» προς (α-νόητους) υπηκόους, «ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»,  «εκκενώστε προς…», «απαγορεύεται»... να σώζετε ζώα, δένδρα και φυτά, τους συνανθρώπους σας, το βιός και το σπίτι σας!

 Το Κράτος των πολιτών, η πατρίδα, έγινε φέουδο μεσαιωνικό με «ηγέτη»!

Το διευθυντήριο, gov.οτιδήποτε,* διατάσσει την μετατροπή του πολίτη σε υπήκοο  με αριθμό αντί για όνομα και χωρίς λόγο, η έκφραση άποψης απαγορεύεται για… την «ασφάλεια»-κέρδος από κάθε απειλή…, «ιοί», «κλιματική αλλαγή»,[2]  UAP,[3] και ότι άλλο προκύψει.                                                           *government.greece, Ελλάδα 2.0                                Ποίος κερδίζει από τις απειλές;   

 Θεσμός, αποτέλεσμα κοινωνικής πρακτικής, κάνω κάτι  συλλογικά το οποίο επαναλαμβάνεται και γίνεται τυπικό, δηλαδή θεσμός. Δεν επιβάλλεται από κάποια αρχή!  Ύστερα ήρθαν οι νόμοι. Στις κοινωνίες που το ιερό αρχίζει να εκπίπτει ο νόμος αντικαθιστά τον θεσμό.

 Θέμα θρησκείας βεβαίως υπάρχει, διότι…

Η λέξη θρησκεία προέρχεται από το θράσκειν «ανακαλώ στην μνήμη», η οποία είναι μέρος του νου. Γι’ αυτό η θρησκεία ενώνει το Υπέρλογο (Νους) με το λογικό (νους -εγκέφαλος).

Ανακαλώ στην μνήμη ότι επιστεύθει Πάντοτε, Πανταχού και υπό Πάντων  και το εμπιστεύομαι – πιστεύω.

Πιστεύω εκείνο που δέχομαι ως αληθινό και ορθό, όταν συμφωνεί με την λογική και την διορατικότητα της ψυχής μου. Η εμπιστοσύνη σε αυτό, την ορθή δόξα[4]λόγος, γνώμη, (Ορθοδοξία), Λόγος Θεού, δημιουργεί αίσθημα αυτοπεποίθησης  διότι πρόκειται ακριβώς για την «επικοινωνία» με το Υπέρλογο, θείο. Είναι δυνατότητα και δύναμη του νου *  η οποία αποτελεί εμπόδιο στο αφήγημα της Νέας Δογματικής Θεολογίας (Θεός η Ύλη/χρήμα) του Δυτικού ορθολογισμού (Προτεσταντισμός).

* «force» η «δύναμη», η βασική αδιαμόρφωτη ενέργεια. Στο Star Wars (Ο Πόλεμος των Άστρων), οι διαστημικοί Ιππότες Τζεντάι χρησιμοποιούσαν την «δύναμη», η οποία έρεε μέσα σε όλα τα ζωντανά πλάσματα, για να πετύχουν απίστευτα κατορθώματα, «May the Force Be With You»!

Απορρίπτοντας το Υπέρλογο και αντικαθιστώντάς το με την «Τεχνητή νοημοσύνη», ανοίγει ο δρόμος στον Δυτικό ορθολογισμό.                     

Ο ορθολογισμός/razionalismo[5]  αντικαταστάθηκε από τον όρο Illuminismo- Διαφωτισμός και δεν έχει σχέση με την αριστοτελική λογική  (Ορθοδοξία). [6]

Ο ορθολογισμός αντικαθιστά τις αξίες, όπως η Ύλη αντικαθιστά τον Θεό, ο νόμος την Δικαιοσύνη, ο συνεργάτης τον φίλο, το sex τον έρωτα, η ρευστότητα (κυκλοφορία χρήματος) την σπατάλη, κλπ.        Ότι δεν είναι μετρήσιμο με κάποιο κανόνα όπως οι αξίες, δεν επιδέχεται μέτρηση με όργανα, θεωρείται αντιεπιστημονικό και απορρίπτεται.

 Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας  της Ελλάδος με την απόφαση της να αποδώσει το θέμα των «νέων ταυτοτήτων» μόνο στην ευθύνη του Κράτους, μέχρι στιγμής νίπτει τας χείρας της ως Πόντιος Πιλάτος!

Ακόμη χειρότερα, μοιάζει να δια-χωρίζει η ίδια την Εκκλησία από το Κράτος, την ψυχή από το σώμα, ότι κάνει η αποσχισμένη και κατακερματισμένη Δυτική Εκκλησία!

Αλλά σώμα χωρίς ψυχή είναι άψυχο, χωρίς ζωή!

Άνθρωπος χωρίς όνομα, με αριθμό υπολογίζεται ως πράγμα (res)

Άνθρωπος χωρίς ψυχή είναι άψυχο πράγμα!

                                                                                                            Ποίος το αποφασίζει;

Είναι εντέλει δυνατόν, η Ιερά Σύνοδος να συναινέσει σε νόμους, διατάγματα και τροπολογίες, του Κράτους που αντικαθιστούν την Δικαιοσύνη, καταργούν τους Θεσμούς, το Σύνταγμα, την Ελευθερία και Πίστη των πολιτών;                          

 25/9/2023  https://europost.gr/telesigrafo-ston-mitsotaki-ton-archiepiskopo-ieronymo-ton-gamo-ton-omofylon/

 23/11/2023  https://imcorfu.gr/η-ηλεκτρονική-ταυτότητα-23112023/



[1] Μάνος Δανέζης «Όσα δεν μας λένε για την ηθική και λογική του Δυτικού Ορθολογισμού»              https://www.youtube.com/watch?v=B_VNGaOUSJI

[2] «Γεωμηχανική: Ανοίγει επίσημα η συζήτηση σε ΕΕ και ΗΠΑ για την εφαρμογή και τις επιπτώσεις της». Γιάννα Μυράτ,   31.07.2023, zougla.gr

https://lecourrierdesstrateges.fr/2022/08/23/1200-scientifiques-et-universitaires-de-renom-signent-la-declaration-mondiale-sur-le-climat-et-affirment-quil-ny-a-pas-durgence-climatique/

«Και όμως, μπορούν να ελέγχουν τον καιρό. Η τεχνολογία υπάρχει και την έχουν ως όπλο», Χρήστος Μαντζιάρης, triklopodia.gr

«Μην προσπαθείς να καλύψεις τα λάθη σου με λόγια», Βασίλης Κουμπάκης, militaire.gr

«Η Ελλάδα δαπανά εκατομμύρια ευρώ για Τροποποίηση Καιρού μέσω του ΕΛ.Γ.Α» επιμ. Γάννα Μυράτ, 17/9/23 zougla.gr

https://www.3dsa.gr/el/drasthriothtes/tropopoihsh-kairou

[3] Unidentified Aerial Phenomena, Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα, πρώην UFO.

[4] ΟΡΘΗ ΔΟΞΑ, ορθός σημαίνει ευθύς, σωστός, ακριβής· σε ύψος, κατακόρυφος· μεταφορικά, ασφαλής, αληθής/ υπαρκτός, σωστός/ορθός, γνήσιος αλλά και προσδοκία, υπερδιέγερση. Δόξα αρχικά σημαίνει προσδοκία (ελπίδα, αναμονή) και μετά τον Όμηρο, γνώμη, αντίληψη, κρίση, άποψη, εκτίμηση αλλά και διορατικότητα. Είναι δηλαδή ο ορθός λόγος, η ορθή σκέψη, η λογική που ακολουθεί τη διαίσθηση (διορατικότητα) που βιώνεται ως εμπειρία. 

[5] Luigi Slvarorelli, Sommario della storia d’ Italia, Einaudi, 1969, p. 368.  

[6] Ratio: από τον 9ο αι. στην Δύση η ratio δεν είναι πια ο ελληνικός λόγος που σημαίνει φανέρωση, άρα την αναφορικότητα που συνιστά σχέση, η εμπειρική μετοχή – συμμετοχή περιττεύει. Χ. Γιανναράς, Ορθοδοξία και Δύση στην Νεώτερη Ελλάδα, εκ. Δόμος, 1999, σελ. 58.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις