Χριστούγεννα 2021

 

Στην αρχή της τελευταίας χρονιάς του ζόφου, έφτιαξα μια ζωγραφιά  γεμάτη χρώματα, ευωδιές, τραγούδια, γέλιο και χαρά, η δική μου εικόνα του κόσμου τους χωράει όλους, και πήδηξα μέσα.

Την άπλωσα γύρω μου, μέσα έξω, στο σπίτι, τον κήπο, το κτήμα, στα βουνά τριγύρω, πάνω σε θρύψαλα και στάχτες… Ξετυλίχθηκε στην θάλασσα, ενώθηκε μ’ άστρα…

Θανατικό βάφει με πράσινη χολή την εικόνα-matrix της «πραγματικότητας» που φτιάχνει η αλαζονεία της ισχύς. Το σκοτάδι πύκνωσε απειλητικό, πήρε μορφή Κακιάς Στρίγγλας που με το σκουπόξυλο της λυσσομανά, καίει τα δάση, τσιμεντώνει τα βράχια, πισσώνει την θάλασσα, ποτίζει φαρμάκι όξινης βροχής την γη, ανάβει πυρσούς στις κορυφογραμμές να πυρπολήσει τ’ άστρα, να ξεθωριάσει το ουράνιο τόξο!                                  Του δράκου τα κόκκινα μάτια παντού.

Ο πόλεμος των άστρων συνεχίζεται εδώ και 200 χρόνια!

 Ακούμπησα το φράγμα του φόβου…, αντιστάθηκα. Εμπιστεύθηκα την ανατολή του καυτού ήλιου, τον δρόμο της δροσερής σελήνης, το μήνυμα που έφερε το πρώτο εύθραυστο κυκλαμινάκι, όταν ατρόμητο σήκωσε το κεφαλάκι του στο καμίνι της Στρίγγλας.              Το έσωσε η σκιά ενός πεύκου!

 Ένα μικρό μεγάλο θαύμα που η «πραγματικότητα» της Στρίγγλας προσπαθεί να κομματιάσει. Ποιος ασχολείται με τα πεύκα, τα κυκλάμινα, τις μέλισσες, τα μυρμήγκια… στρατός ολόκληρος που φροντίζει για την ζωή στον πλανήτη.

«Ανοησίες», ουρλιάζει η Στρίγγλα «με πεύκα, κυκλάμινα, μέλισσες και μυρμήγκια δεν σώζεται το χρήμα, ο πλουτισμός, έχουμε ανάγκη την απληστία. Οι υπήκοοι θα πεθάνουν! ΟΛΟΙ! Εκτός, ίσως…, από όσους δοκιμάσουν να πρασινίσουν!.»

 Υπήκοος μιάς άλλης εικόνας του κόσμου, γύρευα επιβεβαίωση του μηνύματος.

 Ήρθε απρόσμενα, λίγες μέρες πριν την γιορτή των Χριστουγέννων. Ένα απόβραδο με παγωνιά, σιωπή,  διέσχιζα τον στολισμένο με μύρια φωτάκια φυσικού φωτός, κεντρικό δρόμο του χωριού. Μέχρι να φτάσω στην άλλη άκρη ένοιωσα μια ελαφράδα να με ανασηκώνει, λες και οι ρόδες του αυτοκινήτου έγιναν έλικες που με οδηγούσαν ευθεία μπροστά στην Πανσέληνο που είχε φανεί ! Θαυμασμός τρύπωσε στην καρδιά μου, φούντωσε την κρυφή χαρά που πάντα εκεί παραμονεύει…, αίσθημα ασφάλειας και Υγείας!

Στον πόλεμο των άστρων μαντέψτε ποιο είναι το άστρο που Νικά!

                                                                                            Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένα.

                                                            κυνοροδή   

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις