Θεσσαλονίκη, μήτηρ πάσης Μακεδονίας!


Θεσσαλονίκη μήτηρ πάσης Μακεδονίας!

Πῶς μπορεῖ ἓνας Ἓλληνας νὰ μὴν πιστεύη καὶ νὰ μὴν ἐλπίζη;
φράση με την οποία το 1976 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος κλείνει την ομιλία του για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Ι. Καποδίστρια, ο κατ’ ἐξοχὴν Ἓλλην, φορεὺς ἐκείνων τῶν ἀρετῶν ποὺ κάνουν τὴν ἑλληνικὴ ἱστορία, τὴν ἑλληνικὴ τέχνη καὶ τὴν ἑλληνικὴ σκέψη, βάθρο τοῦ πολιτισμοῦ ὃλων τῶν λαῶν τῆς Εὐρώπης.
Ήταν η ίδια χρονιά που ο Μ. Ανδρόνικος συνέχισε την ανασκαφή της Μεγάλης Τούμπας στην Βεργίνα ώστε έναν χρόνο αργότερα να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο και τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή για την ανακάλυψη του τάφου του Φιλίππου Β’.

Σαράντα δύο χρόνια μετά Mr Prime Minister Alexis υποδεχθήκατε τον υπουργό οικονομικών των Η.Π.Α. στην Θεσσαλονίκη λέγοντας καλώς ήρθατε in this beautiful town, δεν βρήκατε άλλο να πείτε για αυτήν την όντως όμορφη πόλη, δεν τολμήσατε διότι σας δεσμεύει η συμφωνία των Πρεσπών που υπογράψατε, να πείτε ότι η Θεσσαλονίκη είναι  μήτηρ πάσης Μακεδονίας, η ματωμένη  Νύμφη του Θερμαϊκού, το πιο περίλαμπρο αστικό κέντρο που δεν έπαψε να συγκρίνεται με την κατεξοχήν Βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, δεύτερη μετά την πρώτη και η μόνη που δικαιούται τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ελλάδος. Ωστόσο δεύτερη πρωτεύουσα η μήτηρ πάσις Μακεδονίας- Θεσσαλονίκη της σημερινής Ελλάδας. Δεύτερη διότι οι Βαυαροί διάλεξαν την Αθήνα ως πρωτεύουσα όταν ακόμα η κεντρική και βόρεια χώρα στέναζε κάτω από την Τουρκική κατοχή της κατά τ’ άλλα ευγενούς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία αδίστακτα γιορτάζει την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, χωρίς κανέναν σεβασμό για την γείτονα Ελλάδα που επισήμως σιωπά.
Η Θεσσαλονίκη λοιπόν, δεν έγινε τυχαία η Μεγάλη Φτωχομάνα που θέλετε να μετατρέψετε σ’ εφιάλτη – κέντρο εμπορίου των Βαλκανίων!

Απέχθεια και αποστροφή προκαλεί η διαστροφή του δημόσιου λόγου - η «δημιουργική ασάφεια», η απαξίωση και εξόφθαλμη διαστρέβλωση της ιστορίας.
Με την «cultura των συμβιβασμών» κάνετε παράδοση των πάτριων εδαφών αμαχητί σ’ εκείνους που τα εποφθαλμιούσαν με δόλιους τρόπους απ’  όταν έφθασαν στα μέρη μας, διότι έδαφος είναι και η γλώσσα και μάλιστα το ιερότερο και πιο στέρεο όλων, διότι δημιουργεί σκέψη και την εκφράζει! Την επίσημη ιστορία γράφουν οι οικονομικά και δόλια ισχυροί «νικητές», ωστόσο την αληθινή ιστορία την γράφουν οι πρωταγωνιστές, εκείνοι που την έζησαν, οι οικογένειες με παράδοση και πίστη που πολέμησαν επί αιώνες για την ελευθερία,  καλά ριζωμένες στον τόπο που είναι η προβολή της ψυχής τους, ιδέα δεν έχετε πόσο βαθιά στον χρόνο φτάνουν οι ρίζες τους!
Εξοβελίζετε Mr Prime Minister Alexis and company από τα Ελληνικά σχολεία την ιστορία η οποία φυσικά είναι τροχοπέδη  στα σχέδια της κυβέρνησης σας, διότι ξυπνάει συνειδήσεις, όμως ποτέ δεν είναι αργά να μάθετε και να μεταφέρετε και στον καλό Mr President of USA ότι η Ελλάδα δεν είναι «Βαλκάνια» and that God of course Bless America but Bless also Greece and the hole world διότι ο Θεός της Δικαιοσύνης δεν κάνει διακρίσεις, προφανώς Mr Prime Minister Alexis δεν υποψιάζεσθε ότι ο αληθινός χρυσός είναι ο πολιτισμός και ότι ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με την γλώσσα, την πίστη, τις παραδόσεις και την αλήθεια!

Οι πολίτες Mr. Prime Minister Alexis έδωσαν την ψήφο τους στο αρχικό σχήμα με το οποίο την ζητήσατε διότι πίστεψε στον λόγο τιμής σας που αποδείχθηκε ότι δεν έχετε! Κάνατε την χειρότερη μορφή πλαστογραφίας, παραποίηση και αντιποίηση της ψήφου του δημοψηφίσματος, της θέλησης των πολιτών και με αυτήν ολοκληρώσατε το τέλος του κοινωνικού κράτους, παραδώσατε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και εφηύρατε την «cultura των συμβιβασμών» (δια στόματος Κοτζιά), παραδώσατε με χαμόγελα ικανοποίησης έδαφος μαζί τ’ όνομα Μακεδονία, γλώσσα και εθνότητα και νομίζετε τώρα ότι με ελεημοσύνες από το κλεμμένο βιός θα τον καταφέρετε τον λαουτζίκο!

Στην Θεσσαλονίκη μόνοι σας γίνατε η προσωποποίηση του απρόσωπου εχθρού της χώρας τον οποίο υπηρετείτε!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις