28 Οκτωβρίου 1940 – 28 Οκτωβρίου 2012

 

Παράτολμη χαρακτηρίσθηκε η απόφαση του ελληνικού λαού 72 χρόνια πριν να υπερασπίσει τα ιερά του. Η ψυχική του δύναμη συγκινούσε την οικουμένη και ξάφνιαζε. Ο κόσμος μάθαινε γι’ άλλη μία φορά πως άξιοι να ζουν είναι μόνο αυτοί που ξέρουν να πεθαίνουν. (Άγγελος Τερζάκης, Ελληνική Εποποιία 1940-41)

Οκτώβριος 2012 κι ίσως ότι σήμερα συμβαίνει δεν είναι και τόσο τυχαίο, αλλά συνέχεια όσων έχουν προηγηθεί.

Τότε, λίγες μέρες μετά την εισβολή, ο Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ της Βοστώνης έγραφε: «Ο Αμερικάνικος λαός ψηφίζων σήμερον δεν ευρίσκεται πλέον προ του θεάματος ολοκλήρου της Ευρώπης ενταχθείσης οικειοθελώς εις την “Νέαν Τάξιν Πραγμάτων” και επιθυμούσης αντί πάσης θυσίας την ειρήνην…»

Αυτή η “Νέα Τάξη Πραγμάτων” δεν είναι και τόσο Νέα… πια,  72 χρόνια μετά προσπαθεί ακόμη να εντάξει στους κόλπους της τον κόσμο.

Ο αριθμός 72 μόνο τυχαίος δεν είναι, είναι ο αριθμός των ετών που χρειάζεται ο Ήλιος  της ισημερίας για να μετακινηθεί 1ο κατά μήκος της εκλειπτικής. 360 x 72 = 25920 ή 26000 χρόνια g κύκλος του Μεγάλου Έτους των Πλειάδων, ο κύκλος μετάπτωσης των ισημεριών. Κάποιοι τον ονομάζουν «Μεγάλη Επιστροφή» στην αρχή του κύκλου των 26000 χρόνων.

Ο κύκλος είναι το πιο κοινό και αρχαίο σχήμα του σύμπαντος κι ο χρόνος είναι κύκλος που ποτέ δεν σπάει. Ζούμε μέσα σ’ αυτόν τον κύκλο ο οποίος με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει το σώμα (ωρίμανση), επηρεάζει την εμπειρία και πάνω από όλα την ψυχή.

Φέτος, 72 χρόνια μετά, κλείνει συγχρόνως και ο μεγάλος κύκλος των 26000 κι αρχίζει ένας νέος κύκλος μέσα στην Μεγάλη Χρυσή Εποχή του Υδροχόου. Το απόλυτο σκοτάδι θ’ ακολουθήσει η «Μεγάλη Επιστροφή» στη Χρυσή Εποχή, είναι το σχέδιο του Θεού και κανείς, όσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να το αλλάξει, μόνο να το ακολουθήσει με δυνατή ψυχή.

Ότι σήμερα πιότερο τρομάζει είναι όσοι επιμένουν να σώσουν την πατρίδα χωρίς να γνωρίζουν πατρίδα τι σημαίνει,  όσοι κάνουν το σταυρό τους χωρίς να ξέρουν τι συμβολίζει, όσοι μιλούν ελληνικά χωρίς να καταλαβαίνουν ακριβώς τι λένε! Αντίθετα με τους παππούδες και τους γονείς μας που δεν φοβήθηκαν να πολεμήσουν, που αγωνίσθηκαν, μάτωσαν, δάκρυσαν, έδωσαν την ψυχή τους όχι για το χρήμα αλλά για εκείνα που δεν αποτιμώνται σε χρήμα. Εμείς σήμερα καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο τους, ν’ αντισταθούμε στον ίδιο εχθρό και να τον νικήσουμε τελειωτικά με την ίδια ψυχική δύναμη!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις