Εποχή του "πολιτισμού των Πυραμίδων"!

Κάποτε, θνητοί δαίμονες έκτιζαν τις πόλεις τους στις όχθες των λιμνών, πολλές από τις οποίες σήμερα δεν υπάρχουν. Στα ήρεμα διαυγή νερά τους καθρεφτιζόταν ο έναστρος ουρανός, πηγή ζωής. Με τη σοφία της γνώσης τις διάλεγαν τις θέσεις των πόλεων ν' αντιστοιχούν σε κάποιο αστέρα, με κέντρο τους την εστία - βωμό -ναό, κι απολάμβαναν τις αύρες της θεϊκής σοφίας.
Παρατηρώντας τ' άστρα κατέγραψαν τις αποστάσεις και τις κινήσεις τους με σύμβολα που έγιναν νότες -μουσική, η μουσική έγινε λόγος -γράμματα και αριθμοί κι όλα πάνω στη γη ήταν απομίμηση της ουράνιας τάξης.
Τέτοιοι, θνητοί δαίμονες ήταν οι Αργοναύτες, προέρχονταν από θεϊκά γένη και γένη ηρώων, ήταν Μινύες! Το μαρτυρεί η ετυμολογία του ονόματος τους. Μινύες, μιν = αυτός, αυτή, αυτόν και Εαυτόν, αυτός ο ίδιος! Η Αθηνά Σοφία, κόρη του οφθαλμού, δηλαδή θυγατέρα του Δία, είναι το άνθος του Νου του πάτερα της και ονομάσθηκε Minerva από το ρ. meminisse, μέμνημαι, μιμνήσκω, θυμίζω, φέρνω στο νου. Γεννήθηκε από του πατέρα της την κάρα/κεφαλή, "δοχείο γνώσης", τον εν -κέφαλο, την πρωταρχική μήτρα. Η διακλαδώσεις στο εσωτερικό του, στο αόρατο μέρος, μπορούν να χαρακτηρισθούν "υπόνομος", "υπόγειες στοές".

Αγγλικά mine σημαίνει δικό μου αλλά και ορυχείο, μεταλλείο, λαγούμι, υπόνομος, μίνα, μεταφορικά πλούσια αστείρευτη πηγή γνώσης, mind μυαλό.
Γαλλικά mine σημαίνει ορυχείο, μεταλλείο, υπόνομος αλλά και όψη, ύφος, έκφραση (προέρχεται από τη σκέψη).
Ιταλικά mio σημαίνει δικό μου, mina σημαίνει ορυχείο, μεταλλείο, υπόνομος και mente μυαλό.

Η γήινη σφαίρα όμοια με κεφαλή λειτουργεί στο εσωτερικό της αντίστοιχα με τον εγκέφαλο. Υπάρχουν "υπόνομοι", υπόγειες στοές κυκλοφορίας υδάτων -αίμα της γης- και άλλων υγρών μετάλλων και μεταλλεύματα. Έτσι οι Μινύες (μιν- Εαυτός - νους/μυαλό και υς) είχαν τη γνώση του εγκεφάλου και της λειτουργίας του, της εξόρυξης-φέρνω στο νου, στο φως- ιδέες, και κατ' αντιστοιχία των στοιχείων της ύλης/γης, των μετάλλων. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η σφαίρα του Σύμπαντος. Μεταλλουργοί λοιπόν οι Μινύες, μεταλλουργοί και οι Αλχημιστές!
Μέταλλον, μεταλλ-αγή σημαίνει μεταβολή, τροποποίηση, υποκατάσταση, αντικατάσταση, εναλλαγή, διαδοχή και εντέλει μετάλλαξη! Για παράδειγμα η μετάλλαξη του σιδήρου σε χρυσό, φαίνεται ότι γίνεται.
Πρώτα θα πρέπει να σταθούμε στην εξόρυξη ιδεών και τη δύναμη του νου, το μυαλό, και μετά στα λατομεία και τα ορυχεία όπως τα εννοούμε σήμερα. Συνδέστε, τον Ήφαιστο, τους Κύκλωπες, τους Κάβειρους, κ.λπ.

Αναμφισβήτητα οι Μινύες είχαν υψηλή επιστήμη και τεχνολογία. όχι σαν τη δική μας, πολύ καλλίτερη διότι χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του νου!!! Για τις μετρητικές μεθόδους τους, τους μαθηματικούς υπολογισμούς τους και τις γεωεδαφικές μελέτες τους δεν είχαν ανάγκη της τεχνολογίας όπως την εννοούμε και χρησιμοποιούμε σήμερα (ως δεκανίκι). Τεχνολογέω σημαίνει θεσπίζω ως κανόνα της τέχνης, τεχνολογία σημαίνει την συστηματική επεξεργασία και τεχνολόγος είναι ο γράφων για την ρητορική τέχνη! Έτσι επιστρέφουμε στην τέχνη του Λόγου που συνδέεται με τον ουρανό, ότι κι αν αυτό σημαίνει!
Με τα τεράστια αποστραγγιστικά και εγγειοβελτιωτικά έργα μεγάλης μεγάλης γεωγραφικής έκτασης, τα οποία απαντούν σε όλη την Ελλάδα, όπως λέει ο εξαιρετικός αρχαιολόγος Θ. Σπυρόπουλος, και τις Πυραμίδες, εξισορρόπησαν τις φυσικές δυνάμεις ούτως ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης (κλίμα, κατανομή υδάτων, καλλιεργήσιμη γη, εξισορρόπηση γεωενέργειας, κ.λπ.) πάνω στον γαλάζιο μας πλανήτη.

από επιγραφή
του μεγάλου Ιερού του Απόλλωνα και  Ασκληπιού,
Ασκληπιείο της  Επιδαυρίας χὠρας.
Ήταν η εποχή που θα μπορούσε να ονομαστεί εποχή του "πολιτισμού των Πυραμίδων".
Η κοσμική ενέργεια του αστέρα, που αντιστοιχούσε στη θέση της κάθε πόλης, δια μέσου της Πυραμίδας διοχετευόταν στα υπόγεια και υπέργεια νερά, ενώ και λίγο μόνο χώμα από το Αμφείον, την Πυραμίδα της Καδμείας Θήβας, έκανε τη γη εύφορη!
Τέτοιες πόλεις, με Πυραμίδα και λίμνη, ήταν η Λακεδαίμονα (Πελλάνα), η Καδμεία Θήβα, οπωσδήποτε το Άργος, η Λήσσα, η βυθισμένη, όπως λένε στη Βιστονίδα, Καρτερά, κ.ά.

Καρτερά (καρτερός, κάρτος, κρατερός) σημαίνει πολύ ισχυρή, πόλη του Άρη και πρωτεύουσα της Αρίας Θράκης. Μία ισχυρή, προϊστορική πόλη, η οποία αντιστοιχεί σ' ένα ισχυρό αστέρα/ήλιο στον ουρανό. Αυτός ο αστέρας δεν μπορεί παρά να είναι ο Λήσσος ή Αντάρης, το α του Σκορπιού, η καρδιά του, λόγω της σχέσης του Σκορπιού με τον Άρη. Οι Αλχημιστές πίστευαν ότι όταν ο ήλιος βρίσκεται στον Σκορπιό μπορεί να πραγματοποιηθεί η μετουσίωση του σιδήρου σε χρυσό!
Ο Άρης μας πάει πίσω σε πολύ παλιά εποχή, όταν ακόμη δεν είχαν διαχωρισθεί οι αστερισμοί και ο Σκορπιός και ο Ζυγός σημειωνόταν ως ένας αστερισμός. Ο Σκορπιός αντιστοιχεί στον Άρη που γέννησε μόνη της η Ήρα μυρίζοντας ένα άνθος και η Τιτάνισσα Μεγάλη Θεά Αφροδίτη στον Ζυγό.
Ο Σκορπιός υπήρξε σύμβολο της Αθηνάς Ίσιδας και ήταν ο αγαπημένος της.
Βιστονίς, ο Βίστονας ήταν γιος του Άρη (ΑΡΗΣ, ΗΡΑ, ΑΗΡ) και είναι πολύ πιθανόν να αντιστοιχεί στον Διόνυσο ή να είναι άλλη ονομασία του. Από τ΄ άστρα μάλλον αντιστοιχεί στην ισχυρή καρδιά του Σκορπιού, στον Λήσσο ή Αντάρη, αφού βίσταξ σημαίνει βασιλεύς και βιστήνη σημαίνει καρδιά!
Πρόκειται για την καρδιά του Διονύσου που έσωσε η Αθηνά Σοφία όταν τον διαμέλισαν οι Τιτάνες. Αργότερα πλάστηκε μία ψεύτικη μορφή από κάποια λευκή γη, ίσως σηπίον (τίτανος) στην οποία τοποθετήθηκε η καρδιά και ο μικρός μεγάλος θεός αναβίωσε. Στον ουρανό αναβίωσε ως Ωρίων!

Τι κι αν γίνεται σήμερα χαλασμός, αγωνία, θλίψη, μιζέρια, απόγνωση, πόνος και δυστυχία; Τ' άστρα συνεχίζουν τις περιφορές τους ακόμα κι όταν η πυκνή νέφωση και οι ψεκασμοί δεν μας επιτρέπουν να τα παρατηρούμε.
Είμαι μόνο ένας απλός παρατηρητής...

Άρχισε η τελευταία χρονιά του Μεγάλου Έτους των Πλειάδων των 26.000 χρόνων. Ήδη πλανήτες, ασερισμοί και αστέρες αρχίζουν να παίρνουν τις θέσεις τους για την μεγάλη ευθυγράμμιση! Θα ευθυγραμιστούμε με το κέντρο (μαύρη τρύπα) του Γαλαξία μας, που βρίσκεται δίπλα στον Σκορπιό. Ο Σκορπιός πάλι βρίσκεται απέναντι από τον Ωρίωνα και του κύνες του, τον Μεγάλο Κύνα και τον Μικρό Κύνα!
Μαζί με τον κύκλο του Μεγάλου Έτους των Πλειάδων θα κλείση και ο Μικρός Κύκλος των Μάγια, των 52 ετών. Κλείνει κάθε 52 χρόνια όταν ευθυγραμμίζεται η Αλκυόνη του Ταύρου με τον ήλιο μας. Περιόδος που αντιστοιχεί σε δικές μας 6,5 Οκταετηρίδες ή 13 Μεγάλα Έτη ή Σωθιακές περιόδους (αρχικά οι Ολυμπιακοί αγώνες γίνονταν κάθε οκτώ χρόνια-Οκταετηρίς, αργότερα κάθε τέσσερα-Μέγα Έτος). Συγχρόνως θα κλείσει και ο Μεγάλος Κύκλος των Μάγια, των 5.125 χρόνων που άρχισε το 3.113 π.Χ., δηλαδή την 4η π.Χ. χιλιετία, εποχή στην οποία τοποθετούν το κτίσιμο των Πυραμίδων!!!

Τ' άστρα επανέρχονται στο σημείο εκκίνησης τους, τα ημερολόγια μηδενίζονται για ν΄ αρχίσει αμέσως ένας νέος κύκλος, το τέλος γίνεται αρχή, το Κάτω γίνεται Πάνω, έτσι όπως οι Ώρες θα κινηθούν στο άλλο ημισφαίριο του ουράνιου "ρολογιού" και ο Φόβος Φοίβος!

Το πιθανότερο είναι οι Πυραμίδες και όλοι οι Ιεροί τόποι να έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Τις άγνοιας το βαθύ σκοτάδι θα διαλύσει καθάριο κοσμικό φως και τα μυστικά θα φανερωθούν σε πείσμα όλων όσων θέλουν να συσσωρεύουν υλικό πλούτο, να εξουσίαζουν τις ψυχές με φόβο και να κρατούν σε άγνοια και τρόμο την ανθρωπότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις