ΨΗΦΙΣΤΕ στο AVAAZ για την Εκπαίδευση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ !




"Πάντα κάτι φαίνεται αδύνατο μέχρι να πραγματοποιηθεί" 

Να απορρυθμίζεις και να γκρεμίζεις ότι άλλοι έκτισαν με πολύ εργασία, κόπο και αγωνίες είναι εύκολο.
Να βαφτίζεις μεταρρυθμίσεις τις απορρυθμίσεις σημαίνει ότι αποπροσανατολίζεις τους πολίτες από την αλήθεια!
Κάποτε θέλαμε δρόμους και για τον τουρισμό και μάλιστα "τουριστικές διαδρομές φυσικού κάλλους", οι ξεναγοί συνόδευαν το group 4-5 ή και 10-15 σε κάθε άκρη της χώρας, στο τελευταίο εκκλησάκι, καστράκι ή ξεχασμένο αρχαιολογικό χώρο... Γι' αυτό είναι καλά εκπαιδευμένοι. Γι' αυτό η εκπαίδευση τους είναι πρότυπο για τις Ευρωπαϊκές χώρες. 
Τώρα φτιάχνουμε δρόμους αλλά τον τουρισμό τον διέλυσαν (πούλμαν, εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφενεία, μαγαζιά, παραδοσιακά προϊόντα και βεβαίως περισσότερα Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, βυζαντινής εποχής εκκλησίες και Μονές...) και βασίζονται στην "κρουαζιέρα", δηλαδή από το λιμάνι στον κοντινότερο αρχαιολογικό χώρο και πίσω.
Τη "βαριά βιομηχανία", όπως οι ίδιοι ονόμαζαν τον πολιτιστικό τουρισμό μας που τα συνδύαζε όλα, την καταστρέφουν ενώ στο βωμό της "ανάπτυξης" που ευαγγελίζονται πέφτει κάθε εναπομένουσα αισθητική!

Το ερώτημα είναι γιατί απορρυθμίζουν και αποπροσανατολίζουν, γιατί καταστρέφουν, γιατί κλείνουν τον ορίζοντα..., εντέλει γιατί παροπλίζουν τους Έλληνες...; 
Τι σημαίνει αυτό για τη χώρα και τον πολιτισμό;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις